24.06.2020 11:01

NBA oyuncuları akıllı yüzük ile gözlenecek

NBA basketbolcuları COVID-19 salgını önlemleri kapsamında akıllı yüzük ile sahaya çıkacak. Oura marka akıllı yüzükler, basketbolcularda semptomların olup olmadığını ölçecek.

NBA sezonuna COVID-19 salgını sebebiyle ara verilmişti. Yeni bir açıklamaya göre temmuz ayında maçlar devam edecek. Peki maçlarda NBA basketbolcuları arasında virüs bulaşır mı, en çok merak edilen sorulardan biri de bu. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklama, bu soruya elbette net bir cevap veremiyor ama birtakım önlemlerin alınacağından bahsediyor; basketbolcular koronavirüs önlemleri kapsamında akıllı yüzükler kullanacak.-

NBA yönetimi, sezonun dış dünyadan izole şekilde, Orlanda kentindeki Walt Disney World tesisinde devam edeceğini duyurduğu açıklamayı, “Baloncukta Yaşam” başlığıyla paylaştı.

Engadget haber sitesinde yer alan haberde, ABD Ulusal Basketbol Birleşimi yöneticilerinin pandemi önlemlerinin içinde bulunduğu birtakım yeni kararlar aldığı belirtiliyor. Önlemler kapsamında verilecek olan COVID-19 semptomlarını takip etmeye yarayan Oura Rings şirketinin akıllı yüzüklerini isteyen basketbolcular kullanacak. Yani akıllı yüzükleri takmak zorunlu olmayacak.

NBA oyuncuları akıllı yüzük ile gözlenecek

Dünya çapında 150 bine yakın kişi, Oura akıllı yüzüklerden kullanıyor. Oura yüzüklerin özelliklerine bakıldığında 80 dakikada doldurulan şarjının bir hafta dayandığı göze çarpıyor. Koronavirüse karşı önlem açısından ise akıllı cihazın vücut sıcaklığını, kalp atış hızını ve solunum faaliyetlerini ölçme özelliği bulunuyor.

Oura marka yüzükler, LED sensörlere, vücut sıcaklığı sensörlerine, ivmeölçer ve jiroskopa sahip. Oura yüzük, Android ve iOS tarafından destekleniyor ve cihazın topladığı veriler Bluetooth LE ile akıllı telefonlara gönderiliyor. Yüzük, yüzde 90 gibi bir oranla virüsü tespit etme kapasitesine sahip görünüyor. Basketbolcular için engel teşkil etmeyeceği söylenen yüzüğün ağırlığı sadece 6 gram.

NBA basketbolcularının da kullanacağı bu akıllı yüzükler ile oyuncular, eğer virüse yakalanır ise üç gün içinde tespit edilecek. NBA yönetimi Oura yüzükler ile oyuncuları ve staff ekiplerini (personelleri) gözlem altında tutacak.

Akıllı yüzük Oura sadece koronavirüs semptomlarını tespit etmekle kalmayacak, NBA basketbolcuları ve staff ekipleri bu yüzük sayesinde otel odalarına giriş-çıkış yapabilecek. Akıllı yüzüklerin yanı sıra oyunculara bir de Disney Magic Band isimli bileklik verilecek. Maç ve antrenmanlar dışında kullanılacak olan bileklikler ise, sosyal mesafeyi korumayan oyuncuları sesli şekilde uyaracak.

Oura marka akıllı yüzükler, Oura‘nın web sitesinden satın alınabilmekte. Yüzüklerin fiyatları modellerine göre değişiklik gösteriyor. Bu akıllı cihazların fiyat aralığı 299 – 399 dolar arasında.

Mart ayında bir oyuncuda koronavirüsün tespit edilmesiyle ara verilen NBA maçları, 31 Temmuzda kaldığı yerden devam edecek.

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.