22.07.2020 10:39

Netflix 2. çeyrek gelir rakamlarını açıkladı...

İkinci çeyrek finansal sonuç raporuna göre Netflix, bu dönemde 6,15 milyar dolar gelir elde etti. İşletme geliri 1.36 milyar dolara ulaşan Netflix'in net geliri ise 720 milyon dolar oldu.

Netflix ikinci çeyrek finansal raporu

Çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix, koronabirüs döneminde kullanıcı sayısını artırdı. Birçok ülkede koronavirüs önlemleri kapsamında vatandaşların evde kalması, kullanıcıları Netflix’e yöneltti.

İkinci çeyrek finansal sonuç raporuna göre Netflix, bu dönemde 6,15 milyar dolar gelir elde etti. İşletme geliri 1.36 milyar dolara ulaşan Netflix’in net geliri ise 720 milyon dolar oldu. Ayrıca şirketin hisselerine baktığımızda, bir önceki çeyreğe kıyasla hisse başına 1,59 dolar kazanç elde etti.

Netflix’in 10 milyonu aşkın yeni abonesi, beklentilerin ötesine geçilmesini sağladı. Daha önce Yahoo Finance tarafından paylaşılan tahminlerde, Netflix’in ikici çeyrek gelirinin 6,08 milyar dolar olacağı bekleniyordu.

Şirketin üçüncü çeyrekte de bu parlak tabloyu sürdüreceği tahmin ediliyor. Üçüncü çeyrekte Netflix’in 6,33 milyar dolar gelir elde etmesi, işletme gelirinin 1.25 milyar dolar olması ve net gelirinin 954 milyon dolar olması bekleniyor. Şirketin üçüncü çeyrekte kazanacağı abone sayısının ise 2,5 milyon civarında olacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.