16.11.2019 11:17

Patlayıcı tespit eden bakteri geliştirdi

DARPA, yürüttüğü bir proje kapsamında patlayıcı tespit eden bakteri geliştirdi. Bu bakteriler, ilgili yüzeye püskürtüldüğünde, patlayıcıları belirliyor.

Patlayıcı tespit eden bakteri nasıl çalışıyor?
Günümüzde ülkelerin savunma konusunda en çok zorluk çektiği maddeler arasında patlayıcılar yer alıyor. özellikle yer altına yerleştirilen mayınların tespit edilmesi, en zor süreçler arasında yer alıyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre, bu patlayıcılar nedeniyle her yıl 20 bin kişi hayatını kaybediyor.

Savunma sanayi alanında robotik faaliyetleriyle bilinen DARPA, patlayıcı tespitine yönelik yeni bir yöntem geliştirdi.Raytheon isimli bir şirketle ortak geliştirilen projeyle özel bakteriler geliştirildi. Bu bakteriler patlayıcı yüzeyle temas ettiklerinde parlıyor ve güvenlik güçlerini uyarıyor.

Geliştiriciler, ilerleyen süreçte bu bakterilerin toprak altında da tespit yapabileceğini söylüyor. Şu anda bakterilerin toprak altına nasıl gönderileceğine yönelik çalışmalar devam ediyor.

DARPA yetkilileri, patlayıcı bulma işlemlerinde robotların çok maliyetli olduğunu ve robotlar yerine bakterilerin kullanılmasının önemli avantajlar sağlayacağını söylüyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.