14.09.2023 11:34

Petrol Ofisi'nden Derince'ye büyük yatırım

Petrol Ofisi Grubu, Derince'deki madeni yağ fabrikasının yıllık üretim kapasitesini iki katına çıkarıyor.

Otuzu aşkın ülkeye gerçekleştirdiği madeni yağ ihracatını Türkiye Yüzyılında da katlayarak artırma hedefiyle yol alan Petrol Ofisi Grubu, Kocaeli'de yeni bir yatırıma hazırlanıyor. Alanında Petrol Ofisi Madeni Yağ Teknoloji Merkezi POTEM’in de içinde yer aldığı Derince’deki yenilenmiş fabrikanın açılışı, yoğun katılımlı bir törenle gerçekleştirdi. 

Söz konusu yatırım ile birlikte Petrol Ofisi yeni tesisi ve lojistik merkeziyle yıllık üretimini 150 bin tondan 230 bin tona çıkarıyor. Firma bu hamlesiyle Türkiye'nin madeni yağ ihtiyacının yarısını karşılayacak. Öte yandan yeni T34 motorin tankı ile depolama hacmini 8 bin ton arttıran Petrol Ofisi, olağanüstü afet durumlarında şehirlerin bir haftalık yakıt ihtiyacını karşılamayı da hedefliyor. 

Törene Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Zeynel Kılınç, Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Soydabaş, Çevre Liman Sanayi Teknolojiden Sorunlu Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Petrol Ofisi Grup CEO Mehmet Abbasoğlu, Proje Müdürü Görkem Yusuf Topçu, Petrol Ofisi Direktörü Sezgin Gürsü, Kocaeli Bölge Liman Başkanı Erol Ekmekçi, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonları, Karayolları Genel Müdürlükleri, Kocaeli Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın katıldı

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.