14.05.2024 12:39

Petrol Ofisi'ne “Düşük Karbon Kahramanı” ödülü

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından "İklim Değişikliği Kaynaklı Riskler, Fırsatlar ve Karbon Ticareti" temasıyla 9. İstanbul Karbon Zirvesi düzenlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi desteğiyle İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleşen zirvede kuruluşların yeşil, dijital ve döngüsel dönüşümlerinde çevresel, sosyal ve yönetişimsel sürdürülebilirlik göstergelerini güçlendiren karbon yönetimine yönelik çalışmalar da ödüllendirildi.
Zirve kapsamında düzenlenen “Düşük Karbon Kahramanı” ödül töreninde Türkiye’nin enerji altyapı grubu Petrol Ofisi de “Tesislerimiz Güneşleniyor, Karbon Ayak İzimiz Düşüyor” projesi ile ödüle layık görüldü. Ödülü şirket adına Petrol Ofisi Grubu Marka Pazarlama Kıdemli Müdürü İbrahim Başa aldı. Proje kapsamında Petrol Ofisi Madeni Yağlar üretim tesisinde Eylül 2023’te kurulumu yapılan 2 binden fazla güneş enerji paneli sayesinde tesis elektrik ihtiyacının yüzde 30’unu karşılayan enerji üretiliyor. Enerji geri kazanımı ile sera gazı etkisinin azaltıldığı projenin başlangıcından itibaren, ilk 7 ayda 500 bin KWH üzerinde enerji üretimi sağlandı ve 270 ton karbon salınımı önlendi.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.