13.12.2019 09:17

Plastik atıklara karşı oyuncak kurtarma operasyonu

Dagoma'dan plastik kullanımını azaltmaya yönelik bir hamle.

3D yazıcılarla üretilen silahları etkisiz hale getiren kampanyası Harmless Guns bu yıl Cannes Lions’ta PR bölümünde Altın Aslan’a layık görülen 3D yazıcı şirketi Dagoma, bu kez plastik kullanımını azaltmaya yönelik bir adım attı. Kırılan kısımları telafi edecek yedek parça bulunmadığı için tonlarca oyuncağın çöpe gitmesinden (örneğin Fransa’da her yıl 40 milyonu aşkın oyuncak çöpe atılıyor) yola çıkan Dagoma, çöpe giden oyuncağın yerini yenisinin almasının önüne geçecek bir projeyi hayata geçirdi.

TBWA/Paris işbirliğiyle hayat bulan Oyuncak Kurtarma Operasyonu kapsamında son 40 yılın en popüler oyuncakları modelleniyor. Dosyalar Toy-rescue.com adresine yükleniyor ve 3D yazıcı sahibi herkes bu dosyaları indirerek, oyuncağın eksik parçasını tamamlayabiliyor.

Oluşturulan veritabanında henüz popüler oyuncakların tamamına ait veriler yer almıyor. Talep edilmesi durumunda, veritabanında yer almayan oyuncaklar üzerinde çalışılıyor ve böylelikle veritabanı her geçen gün genişletiliyor.

Çevre dostu kullanıcılara 3D yazıcılarında kullanılmak üzere bitkilerden üretilen filamentler de sunuluyor. 3D yazıcısı olmayanlar için Dagoma sınırlı sayıdaki yedek parçayı ücretsiz sağlıyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.