20.01.2023 11:53

SASA'dan 20 milyar dolarlık yatırım

SASA Polyester'in 20 milyar dolarlık Adana Yumurtalık Petrokimya Tesisleri yatırım projesinin detayları netleşti.

Daha önce 11,8 milyar dolar olan yatırım tutarının 20 milyar dolara yükseltildiği projenin temeli, bu yılın ikinci yarısında atılacak. Tekstil ülkesi Türkiye'de üretilmeyen ve yıllık 2,5 milyon ton ithal edilen propilenin 1 milyon ton üretimi ile ihtiyacın yüzde 40'ı milli kaynaktan karşılanacak.

Söz konusu yatırım propilen üretim tesisinin kurulması bakımından önem taşıyor. Proje tamamlandığında tekstil ülkesi Türkiye’de üretilmeyen ve yıllık yaklaşık 2,5 milyon ton ithalatı yapılan propilenin 1 milyon ton üretimi yapılacak. Sektör ihtiyacının yüzde 40’ı milli kaynaktan karşılanmış olacak.

Önceden 11.8 milyar dolar olarak kararlaştırılan yatırım tutarının son olarak 20 milyar dolara yükseltildiği dev projede tesis inşa yol haritası da netleştirildi. Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu’nun verdiği bilgiye göre, Birinci fazda 2023-2026 yılları arasında 1 milyon ton kapasiteli PDH ve Polipropilen Üretim Tesisi, 2 milyon ton kapasiteli Paraksilen ve Aromatik Üretim Tesisi ve liman yapımı tamamlanacak.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.