28.01.2020 11:00

Spotify'a Storyline (Hikayeler) Özelliği Geliyor!

Spotify'a Storyline yani hikayeler özelliği geliyor. Hikayeler özelliğinin yer almadığı nadir uygulamalardan biri olan Spotify'da da artık story izlemek mümkün olacak.

Spotify tarafından yapılan bir açıklamaya göre Spotify’a Storyline adlı yeni bir özellik geliyor. Storyline’ı en yalın haliyle “hikayeler” özelliği şeklinde tanımlanabilir.

Dünyanın en popüler online müzik platformu Spotify, sanatçıların şarkıları hakkında sahne arkası bilgileri veren ve hikayeler özelliğini andıran yeni bir geliştirme üzerinde çalıştığını açıkladı. Buna göre Spotify’a Storyline adlı yeni bir özellik gelecek. Şimdilik test aşamasında olan Storyline özelliği için Facebook, Instagram, Snapchat ve Whatsapp’taki “hikayeler” ile aynı işlevi gerçekleştirecek.

İlk olarak Snapchat ile sosyal medya literatürüne giren “Stories” (Hikayeler) özelliği daha sonra Facebook tarafından kullanılmaya başlandı. Bu durum kimileri tarafından çok eleştirilse de Facebook, hakkında çıkan “taklitçi” eleştirilerine kulak asmadı. Ve bu özelliği sahip olduğu markalarda kullanmaya başladı. Böylece hikayeler özelliği Facebook, Massenger, Instagram, Whatsapp gibi mecralara entegre edilmiş oldu.

Diğer sosyal medya platformlarındaki hikayeler gibi Spotify'da da kullanıcıların bir sonraki ekrana geçmek için dokunabilecekleri kısa video klipleri içeren bir bölüm bulunuyor. Üst kısımda ise hala kaç tane hikaye beklediğini gösteren yatay çizgiler de bulunuyor. Yani Spotify'ın hikayeler özelliği de tıpkı Instagram'ınkine benziyor. Spotify Hikayesi'ne göz atmak için oynatma listesinin başlığının üzerinde bulunan daireye tıklamak yeterli oluyor. Bu daire ayrıca, dokunduğunuzda göreceğiniz videonun animasyonlu bir ön izlemesiyle kullanıcının dikkatini çekmeyi hedefliyor.

Hikayeye girdikten sonra klipler otomatik olarak oynatılıyor ve ilerliyor. Hikayeyi bulduğunuz çalma listesi de en üstte gösteriliyor. İstediğiniz zaman çıkmak için “X” işaretine dokunmak yeterli oluyor. Yeni Hikayeler özelliğinde, etkilenen kişi, şarkı listesindeki şarkıları ön izlemenin bir parçası olarak küçük şarkı parçacıkları ve albüm kapağı içeren video klipler şeklinde paylaşabiliyor.

Storyline Test Aşamasında

Storyline, şimdilik test aşamasında… Yakında kullanıma sunulacak olan bu özellik ilk olarak YouTube’da 2 milyondan fazla abonesi olan Summer Mckeen tarafından denendi. Bu aynı zamanda ürünün kitlelere duyurulması için bir PR çalışması olarak da düşünülebilir. Zira ünlü isim YouTube’un dışında Spotify’da da hatırı sayılır bir kitleye sahip. Summer Mckeen Spotify’da yaklaşık olarak 126 bin 455 takipçiye sahip. Mckeen, Spotify’ın “hikayeler” odağındaki yeni özelliğini kullanarak çalma listesinin tanıtımını yaptı. Bu paylaşım Storyline için de tanıtım amacı taşıyordu.

Mckeen, Spotify Hikayeler'de canlı yayına başlayan ilk fenomen. Ancak şirket, bunu yakın gelecekte eğlence, yaşam tarzı ve müzik endüstrilerindeki diğer önemli isimlere de sunmayı planlıyor. Spotify şu anda bu özelliği sanatçılara sunmuyor, çünkü özelliğin tanıtım amaçlı olmaktan ziyade müzik keşfi için bir araç olmasını istiyor.

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.