03.04.2024 12:22

Swiss Re'de üst düzey değişiklik gerçekleşti

Andreas Berger, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren Swiss Re'nin Grup CEO'su olacak.

Swiss Re’de üst düzey bir atama gerçekleşti. 8 yıl boyunca Grup CEO’su görevini üstlenen Christian Mumenthaler, 1 Temmuz 2024’te Andreas Berger’e görevini devredecek.

Swiss Re Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jacques de Vaucleroy, Andreas Berger’in firmanın mevcut momentumunu geliştirecek ve Swiss Re’yi gelişiminin bir sonraki aşamasına taşıyacak doğru kişi olduğunu belirterek, “Berger, liderliğini yaptığı Kurumsal Çözümler İş Birimi’ndeki başarılı dönüşümün de altını çizdiği ikna edici bir performans geçmişine sahip. Uygulamaya güçlü bir şekilde odaklandığını ve aynı zamanda veri analitiği tabanlı çözümlerle işinde yenilikler yaptığını gösterdi. Andreas Berger, performans ve başarı kültürünü ve güçlü liderlik değerlerini ileriye taşıyacak” açıklamasında bulundu.

Vaucleroy, Christian Mumenthaler’a teşekkürlerini iletip şöyle devam etti: “Christian Mumenthaler, şirketi doğal afetlerin arttığı, benzeri görülmemiş düşük faiz ortamının ve COVID-19 salgınının olduğu bir dönemde yönetti. Mumenthaler, Swiss Re’nin ötesinde de etki yaratan, inanılmaz derecede adanmış, tutkulu ve entelektüel açıdan güçlü bir lider. Yönetim Kurulu adına, kendisine güçlü bağlılığı ve firmanın başarısına yaptığı katkılar için şükran ve takdirlerimi sunmak istiyorum.”

Christian Mumenthaler ise şunları söyledi: “Swiss Re’ye bu kadar uzun süre hizmet etmek ve liderlik etmek gerçek bir ayrıcalıktı. Bu kadar olağanüstü yeteneği anlamlı bir amaç arkasında bir araya getirerek tüm şirketin bu süre zarfında kaydettiği deneyim ve ilerleme için son derece minnettarım. Andreas ile Swiss Re emin ellerde olacak.”

“Yönetim Kurulunun beni bu büyük şirkete liderlik etmek üzere atama kararından onur duyuyorum” diyen Andreas Berger de, “Swiss Re’nin müşterilerinin hedeflerine ulaşmalarında hizmet vermek için Grup İcra Komitesindeki tüm meslektaşlarım, Swiss Re çalışanları ve Yönetim Kuruluyla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum” dedi.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.