14.07.2022 12:41

TikTok içeriklere yaş kısıtlaması getirecek

TikTok, gençlere yönelik güvenlik özelliklerini artırmak amacıyla belirli içerik türlerine yaş kısıtlaması getirmenin yeni yolları üzerinde çalıştığını söyledi.

Şirket, “önümüzdeki haftalarda” kullanıma sunmayı planladığı İçerik Düzeyleri adlı derecelendirme sistemi hakkında daha fazla bilgi paylaşıyor. TikTok, yaklaşımını film ve video oyunu endüstrisi tarafından kullanılan derecelendirme sistemleriyle karşılaştırdı. Genç kullanıcılarının yayınlarından daha “yetişkin” temalara sahip videoları filtrelemek için kolları sıvadı. Yeni düzenleme TikTok’un kurallarını ihlal etmeyecek ancak uygulamanın genç kullanıcıları için uygunsuz olabilecek videolar için geçerli olacak.

Değişiklikle birlikte, 13 ila 17 yaş arasındaki gençler “yetişkinlere uygun veya karmaşık temalar” içeren bir videoyla karşılaştığında, bunun yerine videonun yaş kısıtlaması olduğuna dair bir bildirim görecekler. “Bir videonun olgun veya karmaşık temalar içerdiğini, örneğin genç izleyiciler için çok korkutucu veya yoğun olabilecek kurgusal sahneler içerdiğini tespit ettiğimizde, 18 yaşından küçüklerin TikTok’ta izlemesini önlemeye yardımcı olmak için videoya bir olgunluk puanı tahsis edilecektir” diye açıklıyor TikTok bir blog gönderisinde.

 

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.