12.03.2021 11:20

TikTok mahkeme kararıyla bir ülkede daha yasaklandı!

TikTok yeni bir mahkeme kararıyla karşı karşıya kaldı. Asya ülkelerindeki popülerliği ile bilinen TikTok, en popüler olduğu ülkelerden birisinde mahkeme tarafından erişim engeline takıldı.

TikTok zaman zaman ülkelerin yasaklarıyla karşı karşıya kalıyor. Bu noktada yine popüler olduğu bir ülkede mahkeme kararıyla engellendi. Pakistan yerel mahkemesi tarafından verilen kararda 'müstehcen içerik' vurgusu yapıldı. Yasaklama kararının gerekçesi olarak gösterilen cinsellik odaklı içerikler, 'Pakistan toplumu için kabul edilemez' ilan edildi. 

TikTok, Pakistan mahkemesi tarafından son altı ay içinde ikinci kez yasaklanma ile karşı karşıya kaldı. Farklı ülke ve bölgelerden 'uygunsuz içerik' sebebiyle eleştirilen platform, bu noktada yeni bir denetim mekanizması gelene kadar uygulamaya giriş yasaklandı.

TikTok yetkilileri paylaşılan içeriklerin takip edildiğini ve uygunsuz içeriklerin anında kaldırıldığını belirtiyor ve karara itiraz ediyor. Daha geçen hafta TikTok yönetimi Pakistan tarafından yapılan şikayetleri dikkate alarak uygunsuz içeriklerin yayılmasına karşı önemler alacağına güvence vermişti. Sözünü tutmadığı gerekçesiyle TikTok yasaklandı. Hatırlatmak gerekirse 220 milyonluk aktif kullanıcısı bulunan TikTok'un 20 milyonluk takipçisi Asya ülkelerinden. 
 

 

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.