04.05.2021 11:03

TikTok'a yeni CEO!

Popüler video paylaşım uygulaması TikTok'ta üst düzey bir atama gerçekleşti.

Buna göre ByteDance CFO’su Shou Zi Chew, geçtiğimiz yıl görevden ayrılan Kevin Mayer’in yerine geçerek TikTok’un yeni CEO’su oldu. Ağustos ayından bu yana koltuğu geçici olarak daha önce YouTube’da üst düzey yöneticilik yapmış olan Vanessa Pappas dolduruyordu. Şirketten Cuma günü gelen açıklamada, Pappas’ın da TikTok’taki görevine COO olarak devam edececeği bildirildi.

ByteDance CEO’su Yiming Zhang yeni atamayı şu sözlerle değerlendirdi: “Shou ve Vanessa’nın liderlik ekibi, sürekli büyümeye zemin hazırlıyor. Shou, ilk yatırımcılarımız arasında yer alan ve 10 yıldır teknoloji sektöründe çalışan bir ekibe liderlik etmiş bir isim olarak şirket ve endüstri hakkında derin bilgi birikimine sahip. Yeni görevinde, kurumsal yönetim ve uzun vadeli iş girişimleri gibi alanlara odaklanarak ekibe derinlik katacak.”

Shou Zi Chew, şirkete katılmadan önce DST, Goldman Sachs ve Xiaomi‘de üst düzey yöneticilik yapmıştı. Chew, TikTok’taki yeni görevinin yanı sıra ByteDance CFO’su olarak görev almayı da sürdürecek.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.