02.03.2023 12:13

TikTok'tan 18 yaş altı kullanıcılara ekran süresi sınırı

18 yaş altı TikTok kullanıcıları ekran kullanım sürelerini günlük 60 dakikayla sınırlayabilecek.

Çinli sosyal medya uygulaması TikTok, insanların uygulamayı kullanımını kontrol altında tutabilmelerine yardımcı olmak amacıyla 18 yaş altı kullanıcılarına günlük 60 dakika ekran süresi sınırlaması getirmeye hazırlanıyor.

18 yaş altı TikTok kullanıcıları, önümüzdeki haftalarda başlayacak ekran süresi sınırlamasını devre dışı bırakma opsiyonuna sahip olacak ancak sürenin 100 dakikaya ulaşması durumunda ekran kullanım süresi kontrollerini ayarlamalarına dair bir uyarı alacak. Özelliği kullanmayı tercih edenlere 60 dakikalık ekran kullanımının ardından bildirim gönderilecek ve uygulamayı kullanmaya devam etmeleri için bir şifre girmeleri istenecek.

Aile Eşleştirme seçeneğini kullanan çocukların ebeveynleri ekran süresi sınırlarını belirleyebilecek ve uygulama kullanımına dair bir gösterge tablosuna erişebilecek. Söz konusu seçenek kapsamında ebeveynler, çocuklarının karşılaşmasını istemedikleri kelime ve etiketleri içeren paylaşımları filtreleyebilecek ve bildirimleri sessize almak için özel bir program da ayarlayabilecek.

Yeni dönemde 18 yaş altı tüm TikTok kullanıcılarına her hafta ekran süresi özeti de gönderilecek. TikTok’a üye olabilmek için en az 13 yaşında olma şartı aranıyor.

Uygulamanın güven ve güvenlikten sorumlu ismi Cormac Keenan, gençlere yönelik ekran süresi kısıtlamasını Boston Çocuk Hastanesi Dijital Sağlık Laboratuvarı uzmanlarına danışarak aldıklarını, testlerin ilk ayında ekran süresi yönetim araçlarının kullanımında yüzde 234 artış meydana geldiğini söyledi.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.