07.04.2021 12:00

TÜBİSAD'ın yeni yönetim kurulu belli oldu

Bilişim Sanayicileri Derneği'nin (TÜBİSAD) Olağan Genel Kurulu'nda Yönetim Kurulu Başkanlığı'na 2018 yılından bu yana derneğin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Levent Kızıltan seçildi.

Bilişim Sanayicileri Derneği'nin (TÜBİSAD) Olağan Genel Kurulu İstanbul'da yapıldı. Genel Kurul'da 21 asil 9 yedek Yönetim Kurulu üyesi belirlenirken, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Levent Kızıltan seçildi.

Genel Kurul'da açılış konuşması yapan TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Kübra Erman Karaca, TÜBİSAD'ın 42 yıllık yolculuğunda Bilişim Teknolojileri sektörünün 200'e yakın üye şirketle yüzde 95'in üzerinde bir oranla temsil edildiği büyük bir aile ve platform haline geldiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Covid-19 salgınının dünyada geri döndürülemez etkilere yol açtığı ve yeni bir sürecin başlamasını tetiklediği açıktır. Bu dönemde bir ihtiyaç olmaktan çok sürdürülebilirliğin vazgeçilmezi olarak ortaya çıkan sektörümüz eğitimden iş yaşamına, sosyal bağlantıdan tedarik zincirine kadar birçok yaşamsal alanda kırılmaları engelledi. Bundan sonraki dönemi de yine sektörümüzün yapacağı yenilikçilik ve sürdürülebilirlik çalışmalarıyla şekilleneceğine inanıyorum.”

TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Levent Kızıltan ise yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi:

“Üyelerimizin teveccühleri için şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonraki hayatımızın her alanında en önemli bileşenler önce insan, sonra teknoloji olacak. Teknoloji doğru ve etkin kullanılmadan yaşam sürdürülebilir olmayacak. TÜBİSAD olarak önceliğimiz ülkemizin teknoloji konusunda gerçekçi ve fark yaratan bir atılım yapmasıdır. Bu çerçevede yeni dönemdeki amaç, sektörün ‘sadece' pazar olarak büyümesi değil, büyürken içinde ülke kaynaklarının da geniş şekilde yer aldığı, üretim ve servis alanlarında yetkinliklerimizin geliştiği bir düzeni tanımlamak, kamu desteklerini de alarak ekonomik büyüklüğe teknolojide yaratıcılık ve üretim becerilerini de eklemek olmalıdır. Gelişen iletişim olanakları dünyayı sınırları olmayan bir ‘küresel köy' haline getirdi ve çok değerli teknoloji kaynaklarımıza ülkemizde fırsatlar yaratmak zorundayız.”

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.