13.09.2024 12:00

Turkcell'e son 1 yılda 1,8 milyon faturalı yeni abone

Turkcell, 2024'ün ikinci çeyreğini güçlü finansal ve operasyonel sonuçlarla noktaladı.

Yılın ikinci üç aylık döneminde net abone sayısını 346 bin artıran şirketin Türkiye’deki toplam abone sayısı 43,2 milyona ulaştı. Bu çeyrekte faturalı abone sayısı net 477 bin artan Turkcell’in son 1 yılda kazandığı faturalı abone sayısı 1,8 milyon oldu. Makroekonomik faktörler göz önünde bulundurulduğunda dirençli bir performans sergileyen Turkcell’in grup gelirleri yılın 2. çeyreğinde 34,9 milyar TL olurken, 14,9 milyar TL FAVÖK ile yüzde 42,6 FAVÖK marjı elde edildi. Net kâr ise düşük kur farkı giderleri ve etkin risk yönetiminin katkısıyla 2,9 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Paycell ve Financell markalarıyla sunduğu techfin alanındaki faaliyetleri de Turkcell’in ikinci çeyrekteki finansal sonuçlarına güçlü katkı sağladı.

İstanbul ve New York borsalarına eş zamanlı kote ilk ve tek Türk şirketi olan Turkcell, 2024 yılının ikinci çeyreğini güçlü sonuçlarla tamamladı. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, güçlü operasyonel performanslarını yılın ikinci çeyreğine de taşıdıklarını açıkladı.

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, "Müşterilerimizin ihtiyaçlarını önceliğimiz kabul ederek, yenilikçi ve kapsamlı çözümler sunma misyonumuzu sürdürdük. 30. yılımızın heyecanını yine müşterilerimizle birlikte yaşadık. Pek çok farklı kampanya ve faydayı hayata geçirdik. Müşteri odaklı aksiyonlarımız, üstün servis kalitemiz ve sunduğumuz değer teklifleriyle yılın ikinci yarısını net 346 bin mobil abone kazanımı ile tamamladık. Faturalı abone bazımız bu çeyrekte net 477 bin artış gösterirken, son 1 yılda kazandığımız faturalı abone sayısı 1,8 milyon seviyesinde gerçekleşti" diye konuştu.

 

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.