29.06.2020 09:57

Tutuklu Gazeteciler için mektup kampanyası...

Haberin Var Mı İnisiyatifi, tutuklu gazeteciler için mektup kampanyası başlattı.

“MİT kanuna muhalefet” iddiasıyla tutuklanan gazeteciler için Haberin Var mı İnisiyatifi #BuKumpasıGörmüştük etiketiyle kampanya başlatarak, “Tutukluluk cezaya dönüştürüldü” açıklamasında bulundu.
Libya’da hayatını kaybeden MİT görevlisinin cenaze töreniyle ilgili haber yaptıkları ve bu habere gazeteleri ve haber sitelerinde yer verdikleri gerekçesiyle tutuklanan gazeteciler için #BuKumpasıGörmüştük etiketiyle bir kampanya başlattı.

İnisiyatiften yapılan açıklamada yedisi gazeteci sekiz kişi hakkında hazırlanan iddianamenin İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildiği hatırlatıldı.

“Pek çok gazetecinin benzer kumpaslarla yıllarca hapiste kaldığı” ifade edilen açıklamada, dava kapsamında tutuklanan Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun ‘9 yıl önce benzer kumpaslarla hedef haline getirildiği’ belirtilerek şunlar ifade edildi:

“İktidara yakın isimler yine bu kumpaslara bugün olduğu gibi çanak tutmuştu. Başlatılan kumpas soruşturmalarıyla sabahın köründe kapıya dayanan polisler, bugün de arkadaşlarımızın kapısındaydı.
“Daha önce de haberlerle iftiralar atarlardı, bugün de canlı yayınlardan, ayan beyan çekilen görüntülerden ‘casusluk’ iftirası atıyorlar.
“Gazeteci Barış Pehlivan cezaevinde darp edildi. Yok denilen delil ortaya çıktı. Bile bile suçun üstünü örttüler.
“Daha önce de iddianameler daha avukatlar bile görmeden iktidara yakın yayın organları tarafından servis ediliyordu yine öyle oldu. Ve yine tutukluluk cezaya dönüştürüldü.
“Biz bu kumpası daha önce de görmüştük. Sırf gazetecilik yaptılar diye kumpaslarla cezaevlerine gönderilen arkadaşlarımız için #BuKumpasıGörmüştük etiketiyle dayanışmaya davet ediyoruz.”

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.