13.07.2023 13:49

Twitter'dan Threads'e arama engeli

Twitter aramalarında Threads gönderilerine ait bağlantı içeren paylaşımlar gösterilmiyor.

Twitter, geçtiğimiz günlerde 100 milyon kullanıcı barajını aşan çiçeği burnunda rakibi Threads’e erişimi zorlaştırabilecek bir uygulamaya imza attı. Threads paylaşımlarına ait bağlantı içeren tweet’ler, Twitter’ın arama sonuçlarında yer alamıyor.

Twitter kullanıcıları platformda spesifik bir siteye ait bağlantıları, arama kısmına “URL:” ve site adresini yazarak (örneğin URL:Facebook.com) görüntüleyebiliyor. Ancak Pazartesi günü Threads kullanıcısı Andy Baio’nun fark ettiği üzere Twitter aramalarında “URL:Threads.net” yazıldığında herhangi bir sonuç gösterilmiyor. Önüne “URL:” eklenmeden Threads.net araması yapıldığında adlarında Threads hesapları bulunan kullanıcıların ilgisiz tweet’leri ve platform hakkında tweet paylaşan ancak paylaşımlarında gerçek bağlantıların yer almadığı kullanıcılar gösteriliyor.

Elon Musk ve Twitter konuya dair henüz bir açıklama paylaşmadı. Platformda Threads aramalarına yönelik kısıtlamanın kasıtlı olup olmadığı da belirsizliğini koruyor.

Twitter rakip platformları hedef alan benzer yaklaşımları geçmişte de benimsemişti. Örneğin Twitter kullanıcıları, Substack tarafından oluşturulan Twitter rakibi platform Notes’a ait bağlantı içeren tweet’lerle etkileşime girememişti. Sonrasında Elon Musk’ın geri adım atmasıyla, yaptırımın başladığı gün ilerleyen saatlerde Substack bağlantı engellemesi sona ermişti.

Threads’in açılmasının ardından Elon Musk’ın avukatı Meta’nın gizli bilgilere erişimi olan eski Twitter çalışanlarını işe aldığını ve Twitter’ı kopyaladığını iddia etmiş, avukatın iddialarına yer vererek Meta’ya dava açılabileceğini öne süren habere Elon Musk hile imasında bulunan bir yanıt vermişti. Meta ise Threads ekibinde hiçbir eski Twitter çalışanının olmadığını açıklamıştı.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.