18.04.2024 10:50

Volkan Dalkılıç'ın yeni adresi Publicis Groupe Türkiye

Volkan Dalkılıç, Publicis Communications Türkiye çatısı altındaki tüm kreatif ajanslardan sorumlu Chief Creative Officer (CCO) olarak atandı.

Havas İstanbul’dan Publicis Groupe Türkiye’ye üst düzey bir transfer gerçekleşti. Reklam sektöründe 20 yılı aşkın deneyime sahip olan Volkan Dalkılıç, Publicis Communications Türkiye çatısı altındaki tüm kreatif ajanslardan sorumlu Chief Creative Officer (CCO) olarak atandı.

Reklamcılık kariyerine Leo Burnett’te başlayan Volkan Dalkılıç; Grey İstanbul, MullenLowe ve 4129Grey gibi ajansların bünyesinde pek çok küresel ve yerel markanın reklam kampanyalarını yönetti. 2021’de The One Club Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nin kreatif direktörler sıralamasında ilk sırada seçilen, 2022’de ise Golden Drum’da yılın kreatif direktörleri arasında ilk 5’te gösterilen Dalkılıç, son olarak Havas İstanbul’un Chief Creative Officer’ı (CCO) olarak görev yapmaktaydı.

Dalkılıç, yeni görevinde Publicis Communications bünyesindeki Leo Burnett, Publicis İstanbul, Saatchi&Saatchi, Digitas ve markaların ihtiyaçları özelinde kurulan özerk ajansların tüm kreatif süreçlerinden sorumlu olacak, grubun bu alandaki vizyonuna ve yeni yatırımlarına liderlik edecek. Bununla birlikte, reklamcılığın önemli başkentlerinde faaliyet gösteren LePub’ın liderleri ile yakın temasta çalışarak yeni bir ajans modelinin oluşturulmasına da katkıda bulunacak.

“Yaratıcılığın en büyük rekabetçi avantajlardan biri olduğuna inanıyoruz”
Publicis Groupe Türkiye CEO’su İnanç Dedebaş, Volkan Dalkılıç’ın yeni göreviyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Birbiriyle entegre uzmanlık alanlarımızın harmoni içerisinde çalıştığı ‘Power of One’ iş modelimiz kapsamında, yaratıcılığın en büyük rekabetçi avantajlardan biri olduğuna inanıyoruz. Publicis Communications Türkiye, yaratıcılıkla ilgili sınırların ötesinde küresel bir vizyona sahip olan, sektörümüzün en yenilikçi kreatif liderlerinden Volkan Dalkılıç’ın Chief Creative Officer olarak aramıza katılmasıyla fark yaratan yaratıcılık iddiasını bir ileri seviyeye taşıyacak. Volkan’ın aynı zamanda, LePub’ın Global CEO’su, Bruno Bertelli ve ekibi ile de yakın temasta çalışacak olması sayesinde kreatif alandaki başarılarımızın hem Türkiye hem de bölgesel kapsamda daha da ivmeleneceğine inancım sonsuz. Volkan, küresel kreatif topluluklarımızla bağlantılı ve yakın çalışan bir yapıyı oluşturarak, Publicis Groupe Türkiye’nin kreatif vizyonunu ve oyun alanını genişletip yeniden şekillendirecek.”

Volkan Dalkılıç yeni göreviyle ilgili şunları söyledi: “Dünyanın en güçlü network’lerinden birinde, reklamcılığa ilk adım attığım çatının altında olmak benim için çok heyecan verici. Yaratıcılığı ve tutkuyu bir araya getiren işlerin, huzurlu bir iş kültürünü ve sürdürülebilir başarıyı beraberinde getirdiğine inanıyoruz. Dünyada iletişim adına kritik bir dönemde, network’ümüzün küresel gücünü ülkemizdeki ve bölgemizdeki markalar için yeni bir anlayışla ele alacağımız bir yola çıkıyoruz. Değişen reklamcılığın yeni aktörlerinden biri olan LePub inisiyatifiyle başlatacağımız süreçler ise köklü bir reklam geçmişi olan ülkemizin potansiyelini bölgesel ve küresel alanlarda gösterebilmemizi sağlayacak.”

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.