19.09.2019 10:01

Warren Buffett ve Bill Gates’e göre en iyi iş kitabı

İki iş insanı kendilerini en çok etkileyen iş kitabını açıkladı.

Microsoft Kurucusu Bill Gates ve yatırım şirketi Berkshire Hathaway’in kurucusu Warren Buffett, kendilerine göre en iyi iş kitabının John Brooks’un yazdığı “Business Adventures: Twelve Classic Tales from the World of Wall Street” olduğunu söyledi. Bill Gates bu kitabı kendine göre en iyi iş kitabı olmasını 1991’de Warren Buffett’la tanışmasına dayandırıyor. Gates o dönem tanışmasında Buffett’a kendisini en çok etkileyen iş kitabını sorduğunda, Buffett, Brooks’un bu kitabından bahsediyor ve kendisindeki nüshayı gönderebileceğini söylüyor.

İş dünyası değişti ama…

“Business Adventures: 12 Classic Tales From the World of Wall Street”, 1960lı yıllarda New Yorker dergisindeki haberleri konu alıyor. Elbette, o dönemden bu yana iş dünyasında birçok şey değişti ama iş yapmanın doğasında pek bir değişiklik görülmedi. Buna örnek hikâyelerden biri, GE’de yanlış iletişimin – özellikle kasıtlı iletişimsizlik – etkisinin gösteren bir fiyat sabitleme davasını içeriyor. Bir diğeri ise tasarımı teorik olarak Ford’un geniş kapsamlı müşteri oylamasına dayanan amiral gemisi olan Edsel’in başarısızlığını araştırıyor.

1920’de doğan ve 1993’te vefat eden John Brooks, en çok New Yorker dergisinde yayımlanan finansal haber ve dosyalarıyla tanınıyordu. Brooks ayrıca “The Go-Go Years” ve “Once in Golconda: The True Drama of Wall Street 1920-1928” gibi kitapların da yazarıydı.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.