04.08.2021 11:38

Xiaomi, otonom sürüş teknolojisine yatırım yapıyor

Şanghay merkezli Geometrical Pal, yaklaşık 400 milyon Yua tutarındaki Ön A turlarını tamamladı.

Bu yatırım turu sırasında, Xiaomi Yatırım Fonu, Baidu ve diğer önemli Çinli şirketler gibi çeşitli şirketler otonom sürüş tabanlı firmaya yatırım yaptı.

Daha önce, Çinli teknoloji devinin Zongmu adlı başka bir kendi kendine sürüş sistemleri geliştiricisine yatırım yaptığını da bildirmiştik . Şu anda, bu finansman turu, yeni nesil otomatik sürüş yazılımı ve donanımla entegre sistemlerin seri üretimini hızlandırmak için kullanılacak.

Özellikle, otomobil endüstrisinde bir patlama gören kendi kendine sürüş teknolojisiyle, çeşitli teknoloji firmaları dikkat çekmeye ve bu teknoloji alanında uzmanlaşmış yeni şirketlere ve markalara yatırım yapmaya başladı.

Bilmeyenler için Geometrical Pal, Ekim 2018’de kuruldu. Faaliyetleri makine ve derin öğrenme sistemlerini içeriyor ve şirket, düşük maliyet, yüksek güvenilirlik ve kolay seri üretim felsefesini benimsiyor. Otonom sürüş sistemi, akıllı karar verme ile entegre algıyı içerir. Ayrıca operasyonları, yazılım ve donanımla bütünleşik sistemleri de içeriyordu. Diğer teknolojiler, görünür ışık görüşü, kızılötesi görüntüleme ve gerçek zamanlı olarak işlev gören daha fazlasını içeriyor.

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.