31.08.2019 10:51

Yapay zekanın ses dinleme sorunu yüzlerce kişiyi işsiz bıraktı

Amazon, Google, Apple ve Microsoft, kendi yapay zeka servislerinin insan komutlarını doğru anlayıp anlamadığını test etmek için binlerce taşeron işçi çalıştırıyordu.

Siri’nin kaydettiği kullanıcı seslerini dinlerken, insanların sevişme, kavga, hastalık gibi özel anlarına dair seslere de şahit olduklarını dile getirip şikayet eden “yapay zeka dinleyicileri” kısa süre önce medyada gündem olmuşlardı.

Büyük tartışma yaşanmıştı
Amazon, Google, Apple ve Microsoft, kendi yapay zeka servislerinin insan komutlarını doğru anlayıp anlamadığını test etmek için binlerce taşeron işçi çalıştırıyordu. Bu çalışanlar, yapay zekaya gönderilen sesli komutla, yapay zekanın anladığı komutun aynı olup olmadığını kontrol ediyor, hata varsa düzeltme işlemi yaparak yapay zekanın kendini geliştirmesini sağlıyordu.

Ancak patlayan skandalın ardından teknoloji şirketleri ses dinleme operasyonuna son verince bu operasyonlarda çalışan yüzlerce kişi de işsiz kaldı.

Apple bugün, ses dinleme operasyonunda çalışan 300 kişiyi işten çıkardığını açıkladı. İşten çıkarmalar şirketin İrlanda’daki kampüsünde yapıldı.

Apple’dan sonra Google ve Amazon’un da yüzlerce kişiyi işten çıkarması bekleniyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.