16.09.2024 11:34

Yemeksepeti yeni marka yaklaşımını ve gelecek planlarını açıkladı

Yemeksepeti, hizmetlerindeki yenilikleri ve geleceğe yönelik hedeflerini açıkladı.

Marka, düzenlediği basın buluşmasında yeni sloganı “Keyfin Yerine Gelsin” ile şekillenen marka stratejisi ve reklam kampanyasını da tanıttı.

Türkiye’de hızlı ticaretin öncü markası Yemeksepeti, kullanıcılarına ve iş ortaklarına sunduğu hizmetlerdeki son gelişmeleri ve geleceğe yönelik hedeflerini 10 Eylül’de İstanbul’da düzenlediği basın buluşmasında paylaştı.

Toplantıda, şirket yöneticileri Yemeksepeti’nin sektördeki konumunu pekiştiren güncel verileri ve hizmetlerdeki yenilikleri aktarırken, tüketici beklentileriyle ilgili araştırma sonuçlarına da yer verdi. Ipsos, Futurebright, ThinkNeuro gibi önde gelen araştırma şirketlerinin verileri üzerinden, kullanıcıların markaya dair algıları ve Yemeksepeti’nin tüketicilerin hayatına nasıl dokunduğu detaylı şekilde paylaşıldı.

Toplantının öne çıkan konularından biri, şirketin yeni sloganı “Keyfin Yerine Gelsin” etrafında şekillenen yenilenen marka stratejisi ile bu kapsamda başlattığı reklam kampanyası oldu. Bu yeni yaklaşım, Yemeksepeti’nin tüketicilere yalnızca hızlı ve pratik hizmetler sunmakla kalmayıp, aynı zamanda stresli anlarda keyif katan deneyimler yaratma misyonunu da vurguluyor.

Gazetecilerle bir araya gelen Yemeksepeti CEO’su Mert Baki, Ipsos verilerine göre, Türkiye’de yeme-içme sektörünün 2024’ün ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6 büyüdüğünü belirtti. Eve teslim siparişlerde ise yüzde 13’lük bir artış yaşandığını vurgulayan Baki, özellikle pandemi sonrası dönemde online yemek siparişi kategorisinde ciddi bir dönüşüm olduğunu söyledi. 2020 yılında eve teslim yemek siparişlerinin yüzde 14,3’ünün online platformlardan gelirken, bu oranın 2024’te yüzde 56,3’e yükseldiğini paylaştı. Ayrıca, bu değişimin Yemeksepeti’nin online platformdaki lider konumunu daha da güçlendirdiğini sözlerine ekledi.

Yemeksepeti’nin, Türkiye’de yeme-içme sektörünün yüzde 4’ünü oluşturduğunu söyleyen Mert Baki, sözlerine şöyle devam etti: “Yemeksepeti olarak tedarikçi ağımızı 100 binin üzerine çıkarmamız, sadece tüketici tarafında değil, iş ortağı restoran ve esnaf işletmeleriyle de geniş bir ekosistemde faaliyet gösterdiğimizi ortaya koyuyor. 2024’ün ilk yarısında sipariş sayımızı yüzde 25 artırarak sektördeki genel büyümenin üzerine çıktık. Özellikle hızlı ticarete adaptasyon gösteren kullanıcılarımız, sipariş frekanslarını ve işlem hacimlerini üç katına çıkararak platform ekosistemimize büyük katkıda bulunuyor.”

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.