27.10.2021 12:28

YouTube çocuklara ait 7 milyon hesabı kaldırdı

Şirket, gerekçelerini bugün ABD Senatosu'na sunacak.

YouTube, 2021’in ilk dokuz ayında reşit olmayan çocuklar tarafından kullanıldığından şüphelendiği 7 milyondan fazla hesabı platformdan kaldırdı. Şirketin, bugünkü Senato duruşmasında konuya dair ifade vermesi bekleniyor.

YouTube Devlet İşleri ve Kamu Politikasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Leslie Miller, Facebook’un ilk muhbiri Frances Haugen’ın ayın başlarında seslendiği komiteyle karşı karşıya kalacak. Miller, şirketin ikinci çeyrekte çocuk güvenliği politikalarını ihlâl ettiği gerekçesiyle kaldırdığı videolara dair de açıklama yapacak. Bahsi geçen videoların yüzde 85’inin 10 izlemeye dahi ulaşmadan kaldırıldığını yazan CNET’e göre YouTube’un bu tür videoların kaldırılması konusundaki tutumu, diğer kurallarını ihlal edenlere kıyasla daha agresif.

Aslında YouTube, 13 yaş ve üstü gençlerin hesap açmasına izin veriyor. Platforma göre küçük çocukların video izlemelerinde de sorun yok fakat bunu kendilerine sunulan içerik türünü sınırlayan “Denetimli Deneyimler” aracılığıyla yapmaları gerekiyor. Ebeveynlere, çocuklar için özel olarak tasarlanmış ayrı bir uygulama olan YouTube Kids’i kullanma opsiyonu da sunuluyor.

Platform ayrıca videolarda daha katı yaş kısıtlamaları uygulamaya başladı. Bu doğrultuda geçtiğimiz yıl itibarıyla videoların 18 yaş altına uygunluğunu tespit etmek ve erişimi bu doğrultuda sınırlandırmak üzere yapay zekâdan yararlanmaya başladı.

Bugün gerçekleşecek duruşmada Snapchat ve TikTok gibi diğer sosyal medya devleri de Senato alt komitesi önünde ifade verecek.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.