14.07.2021 10:56

YouTube Shorts kullanıma sunuldu!

Türkiye'deki YouTube kullanıcıları beta sürümündeki YouTube Shorts ile kısa videolar oluşturabilecek.

YouTube’un TikTok’a rakip kısa süreli video özelliği YouTube Shorts 100 ülkede daha kullanıma açıldı. YouTube Shorts ilk olarak Hindistan’da devreye alınmış, ardından aralarında ABD’nin de bulunduğu 26 ülkede kullanıma açılmıştı.

YouTube kısa video oluşturma araçlarını kendi uygulaması kapsamında tüm dünyada kademeli olarak kullanıma sunuyor. Türkiye’deki YouTube kullanıcıları ise beta sürümündeki YouTube Shorts ile dikey formatta kısa videolar oluşturabiliyor. Türkiye’deki kullanıcıların “Kısa video oluştur” seçeneğini görebilmeleri için uygulamayı güncellemesi gerekiyor. Kısa videolar Shorts sekmesinde, arama kısmında, ana sayfada ve kanal sayfalarında keşfedilebiliyor.

YouTube Shorts içerikleri için belirlenen süre ise 60 saniye ile sınırlı. Kısa video oluşturmak isteyenler uygulamadaki resmî müzik videolarındaki müzikleri ya da diğer videolardaki orijinal sesleri kullanabiliyor. YouTube kitaplığında yer alan seslerin kullanımı kişisel, ticari olmayan durumlarda ücretsiz.

Google’ın paylaştığı bilgilere göre, kısa video üreten içerik üreticileri Shorts oynatıcısında oynatılan reklamlardan elde edilen geliri paylaşamıyor ancak içerik üreticileri için oluşturulan 100 milyon dolar değerindeki YouTube Shorts Fonu’ndan YouTube İş Ortağı Programı’ndaki içerik üreticiler dahil olmak üzere herkes yararlanabiliyor.

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.