01.10.2021 12:11

YouTube, yanlış bilgi içeren tüm videoları yasakladı

Koronavirüs hayatımızı her yönden etkileyen bir hastalık olduğu için insanlar da merak edip videoları izliyor.

İnsanlarda panik duygusuna sebep olan bu videolardan bazıları aşıların koronavirüsten korumadığına dair iddialarda bulunuyor, veya aşı bileşenleriyle ilgili gerçek olmayan iddialar ortaya atıyor.

Şirket yaptığı bir açıklamada YouTube, “aşı politikaları, yeni aşı denemeleri ve geçmişteki aşı başarıları veya başarısızlıkları hakkında içeriklere izin vermeye devam edecek.” ifadelerini kullandı. Kullanıcılar ayrıca aşılarla ilgili kişisel referanslarını paylaşabilecek.

YouTube, Washington Post‘a, aralarında Joseph Mercola ve Robert F. Kennedy Jr’ın da bulunduğu önde gelen aşı karşıtı savunucularla bağlantılı kanalları kapattığını söyledi. Tüm aşı karşıtı içerikleri daha önce yasaklamamasının nedeni, COVID’e odaklanmasıydı.

YouTube’un küresel güven ve güvenlikten sorumlu başkan yardımcısı Matt Halprin yayına “Güçlü politikalar geliştirmek zaman alır” dedi. “Kapsamlı, tutarlılıkla uygulanabilir ve zorluğu yeterince ele alan bir politika başlatmak istedik.” YouTube’un yanı sıra Facebook ve Twitter, 2020 baharında pandeminin ilk günlerinde COVID-19 hakkında yanlış bilgi paylaşımını yasaklamıştı.

YouTube, geçtiğimiz Ekim ayında duyurduğu COVID-19 aşılarıyla ilgili kurallarını ihlal eden 130.000’den fazla videoyu kaldırdı.

 

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.