Neslihan KABAOĞLU

25.11.2016 10:58

Ezberbozan makarna reklamı…

Makarna, toplumca sevdiğimiz bir yemek. Domateslisi, peynirlisi, yoğurtlusu, kıymalısı ve daha bir çok çeşidi var. Bunun yanı sıra; kelebek, fiyonk, çubuk, düdük gibi fazla fazla makarna modelleri de var.

Hal böyle olunca, makarna markalarına rekabet gerekli oluyor. Bugüne kadar, makarna reklamlarında Uğur Yücel’den Esra Erol’a birçok ünlüyü izledik.

Şu sıralar ekranda olan makarna reklamı beni şaşırttı. Geçtiğimiz hafta yayına giren Arbella reklamında bir ünlü veya bir makarna tarifi yoktu.

Makarna şişmanlatmaz mı?…

Makarnanın şişmanlattığına dair bir bilgimiz var. Ama bunun yanı sıra makarnanın sağlıklı olduğuna dair de bir bilgimiz var. Peki ne yapmalıyız, makarnayı yemeli miyiz, yememeli miyiz?

İşte tam da bu noktaya dikkat çekmiş, Arbella.

Bir makarna reklamında “Spor” vurgulanıyor.

Yeni filmde, çeşitli spor dallarından görüntüler ekrana geliyor ve görüntü makarna ile birleştiriliyor. Görsel olarak da zenginleştirilmiş reklamda, makarnanın sağlıklı bir besin kaynağı olduğu anlatılıyor; sağlıklı, doyurucu, enerjik.

Spor dalları çeşitlendirilebilirdi…

Reklamın süresi, 23 saniye civarı, film genelde yavaş çekimle ekrana geliyor. Oysa, spor dalları arttırılsa ve bu görsel şölen daha da zenginleştirilseydi, bence daha çok dikkat çeken bir reklam olabilirdi.

Madem makarna sağlıklı, besleyici ve enerjik, diğer makarna markalarının da meydanı boş bırakmamasını öneririm. Kilo ve karbonhidrat konusunun kafaları karıştırıyor olması dolayısıyla pek tercih edilmeyen makarna için alternatif reklamlar, tüketicinin dikkatini çekebilir.

Arbella reklamını izlemek için tıklayın

En sevdiğim reklam…

Şu sıralar zevkle izlediğim bir reklam var. Genelde sigorta reklamları etkileyici olur, insanın yüreğinin tam ortasına dokunur. Ama Allianz kadar etkilendiğimi hatırlamıyorum. Allianz yeni reklamında, hayatımızın merkezine yani sevgiye işaret ediyor.

Kalben’in Haydi Söyle yorumu…

Allianz bu reklamında, Kalben ile çalışmış, iyi de yapmış. Kalben’in kadife tonlu Haydi Söyle şarkısı yorumu, reklamı tamamlamış.

Hele, eşinin kanser tedavisinin olumlu sonuç aldığını duyan kadının, elini göğsüne koyup gülümsemesi beni benden alıyor. Aslında bu reklam için çok yazı yazmaya gerek yok, izlenince siz de hissedeceksiniz.

Allianz’ın bu etkileyici reklamını izlemek için tıklayın

n.kabaoglu@medyaloji.net

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.