Neslihan KABAOĞLU

02.11.2018 10:07

Peros’tan ters köşe reklam…

Deterjan reklamlarında ünlülerin rol almasına alışkınız. Ünlü kadınlar, reklam filminde beyaz kıyafetleriyle rol alır, bu beyazlığa da reklamını yaptığı markayla ulaştığını anlatır. Ve bu, izleyiciye pek inandırıcı gelmez. Hangi ünlü kadın, çamaşırlarıyla bu kadar yakından ilgilenir ki?

Beyaz Kağıt da Peros markası için başlattığı yeni reklam kampanyasında bir ünlü ile yola çıktı. Ancak, izleyiciyi şaşırtan bir kurguyla tüketicisine ulaşmayı tercih etti.

Başrolde Saba Tümer (!)
Peros markası için Saba Tümer ile çalışılan reklamda, Tümer alışık olduğumuz gibi, beyaz gömleğiyle ekrana geliyor ve yeni nesil teknolojiyle hazırlanan Peros çamaşır deterjanını anlatıyor. Saba Tümer, tam kendi deterjan tercihine değinecekken, evdeki yardımcısı araya giriyor ve çamaşırları 10 yıldır kendisinin yıkadığını anlatıyor. Saba Tümer’in, çamaşır makinesinin yerini ile bilmediğini belirten temizlik görevlisi, kendi tercihinin Peros olduğunu söylüyor. Yani aslında bu reklamda ve evdeki temizlik işlerinde bilirkişi olarak, başrolümüz temizlik görevlisi...

Ünlülerin değil, gönüllerin tercihi sloganıyla yola çıkan Peros, Saba Tümer ile başlattığı reklam kampanyasında yenilenen formülüyle, leke çıkarma teknolojisini anlatıyor.

Sosyal Medyada da ilgi gördü…
17 Ekim’de sosyal medya üzerinden duyurulmaya başlanan reklam, 18 Ekim’de televizyon kanallarında ve sosyal medyada yayınlanmaya başladı.
Reklamın yayınlanmasıyla birlikte, sosyal medya kullanıcıları, reklamı yorumlamaya başladı.

MTM Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya çözümü Digilup verilerine göre; Peros ile ilgili bu sürede 191 paylaşım yapıldı.
Yorumlara bakıldığında; bir ünlünün çamaşır yıkamadığını anlatan reklamın, samimi bulunduğu ve beklentinin üstüne çıktığı, görülmekte.

Alışılmışın dışına çıkmak dikkat çekti…
Ace’nin Ayşe Teyze’si ve Persil’in Pınar Altuğ’lu reklamlarından sonra, Saba Tümer ve sempatik yardımcısıyla hazırlanan bu reklam, izleyicinin ilgisini çekti. Markanın yerli ve uygun fiyatlı olması da sosyal medyada konuşulan konuların arasında yer aldı.

İşte yeni kampanyasında, Y&R Reklam Ajansı ve Markam Pazarlama Yönetimi ve İletişim Danışmanlığı ile çalışmayı tercih eden Beyaz Kağıt’ın, Peros reklam filmini:

https://twitter.com/Neslihan_Kbgl

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.