20.05.2019 09:25

"Afrika'daki seçimlere müdahale etti"

Facebook’a sahte haberlerden sonra bu kez de seçimlere müdahale suçlaması geldi.

CNN’de yayımlanan habere göre, Facebook, Afrika’daki seçimlere müdahale etmekle suçlanıyor. Sosyal medya devi bu suçlamalara karşılık Facebook ve Instagram’da Afrika’daki 265 sahte hesabı kapattığını açıkladı.

800 bin dolarlık kampanya

Suçlamaların ardında İsrailli Archimedes Group isimli bir firma bulunuyor. Buna göre, Archimedes Group, Facebook’ta 800 bin doların üzerinde bir reklam kampanyası yürüttü. Bu kampanyanın içeriğinde, sahte hesaplar kullanılarak kendilerini ülkenin yerlisi gibi göstermeleri bulunuyor. Bununla birlikte bu hesaplar kendilerini yerel haber kuruluşları gibi temsil ediyor ve sözde bölgedeki politikacılar hakkında bilgi sızdırıyor. Facebook, Archimedes Group’un hesaplarının 2,8 milyon takipçisi olduğunu ve bu hesapların silindiğini bildirdi.

Kampanyalar altı yıldan fazla sürdü

Archimedes Group ağırllıklı olarak Nijerya, Senegal, Togo, Angola, Nijer ve Tunus’u hedefliyordu. Facebook ise şirketin Latin Amerika ve Güneydoğu Asya’yı da hedeflediğini ifade ediyor. Archimedes Group’un internet sitesini inceledimizde başkanlık seçimleri de dâhil olmak üzere sosyal medya aracılığıyla siyasî kampanyalar yürütülmesine destek oldukları belirtildiğini görüyoruz. Facebook’ın paylaştığı açıklamada ise şirketin kampanyalarında ilk reklamların Aralık 2012’de, en son reklamların Nisan 2019’da Facebook’ta yayımlandığı ifade edildi. 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.