28.05.2020 13:15

Airbus,Uzay Ajansı (ESA) ile sözleşme imzaladı

Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Amerikan mürettebatlı Orion uzay aracının üçüncü Avrupa Servis Modülünün (ESM) üretimi için Airbus ile yaklaşık 250 milyon Avro değerinde bir sözleşme imzaladı.

ESA, bu ilave servis modülünü sipariş ederek, NASA’nın Artemis programındaki gerekli devamlılığı sağlıyor. Üçüncü Avrupa Servis Modülü (Artemis III misyonu), 2024 yılında astronotları Dünya’nın uzaydaki komşusuna ulaştırmak için kullanılacak (Apollo 17’nin Ay’a inişinden bu yana geçen 50 yıldan fazla bir aradan sonra ilk kez).

Airbus Space Exloration Başkanı Andreas Hammer, “Tecrübemiz ve uzmanlığımız, gelecekteki ay misyonlarında da uluslararası ortak olarak katılmamıza olanak sağlayacaktır. Müşterilerimiz ESA, NASA ve endüstriyel ortağımız Lockheed Martin ile birlikte çalışarak, ilk üç ay görevi için artık güvenilir bir planlama temeline sahibiz. Bu anlaşma, en gelişmiş Avrupalı ve Amerikan uzay teknolojilerini birleştiren ortak yaklaşımın bir göstergesidir” dedi.

ESA İnsan ve Robotik Keşif Direktörü David Parker, “Bu anlaşma ile, Avrupa’nın Artemis’te güçlü ve güvenilir bir ortak olduğunu tekrar göstermiş oluyoruz. Avrupa Servis Modülü, insanoğlunun varlığını düşük Dünya yörüngesinin ötesine taşıyan misyonlara ilham vererek, bilimsel araştırmalara, kilit teknolojilerin geliştirilmesine ve uluslararası bir işbirliklerinin doğmasına büyük katkı sağlıyor” dedi.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.