27.01.2020 09:59

Aksa, Almanya'daki şirketini Japon devine satıyor!

Japon devi Mitsubishi, Aksa'nın ortak olduğu şirketin hisselerine talip oldu.

Türkiye’nin önde gelen kimya şirketlerinden Aksa Akrilik ile ABD’li Dow Chemical Company’nin ortak girişimi olarak 2012’de kurulan DowAksa, Avrupa’daki gücünü artırmak amacıyla 2014’te Alman şirketi c-m-p’nin yüzde 50 hissesini satın almıştı.

Sözkonusu satın alma ile başta otomotiv olmak üzere endüstriyel uygulamalar için katma değeri yüksek, karbon elyaf bazlı ürün üretimini artırmayı amaçlayan DowAksa, dünyanın sayılı özel karbon elyaf üreticilerinden c-m-p ile farklı sektörlerden müşterileri için ürün tedarikini sağlamıştı.

Almanya’da ses getiren bu satın almanın üzerinden 6 yıl geçmeden Aksa ve Dow, sahibi olduğu hisseleri satma kararı aldı. Asya’nın en büyük firmaları arasında gösterilen Japon devi Mitsubishi, Aksa’nın ortak olduğu şirketin hisselerine talip oldu. Japon Mitsubishi Chemical, c-m-p GmbH adlı şirketin yüzde 100 hissesini devralmak üzere harekete geçti.

Satış sürecinin önümüzdeki Şubat ayında tamamlanması öngörülüyor. Satın alma sürecini Mitsubishi Chemical Advanced Materials (MCAM) adlı firma üzerinden yapacaklarını söyleyen Mitsubishi Chemical’in CEO’su Michael Koch, “80 yıldan uzun bir süre önce başlayan metalden plastiğe dönüşüm misyonumuzda bir adım daha atıyoruz. Mitsubishi Chemical, c-m-p’nin satın alınmasıyla, Asya ve ABD’deki yeteneklerine ek olarak Avrupa’da prepreg adı verilen reçine kaplı karbon kumaş üretebilecek” dedi.

1870 yılında kurulan Mitsubishi’nin, dünya genelinde 350 bin çalışanı bulunuyor. Japonya’nın en büyük bankası MUFG Bank, Mitsubishi Electric ve Mitsubishi Heavy Industries gibi firmalarla madencilik, gemi inşaa, telekom, elektronik, otomotiv, petrol ve gaz gibi alanlarda öne çıkan grup, kimyada ise Asya’nın en büyüklerinden biri. 20 ülkede faaliyet gösteren Mitsubishi Chemical’in 56 bine yakın çalışanı bulunuyor. Japon şirket bu alanda da özel mühendislik termoplastik ve kompozitleri üretiyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.