08.08.2020 13:22

Blockchain seçmen kayıtları sızdırıldı

Rusya'da blockchainde seçmen kayıtları sızdırıldı. Sızan veriler arasında seçmenlerin kimlik bilgileri gibi hassas verileri yer alıyor.

Kripto paralarla hayatımıza giren blockchain teknolojisi, günümüzde lojistikten seçmen kayıtlarına kadar geniş bir alanda kullanılıyor. Güvenli bir hizmet sunan blockchain, Rusya’da güvenlik açığıyla gündeme geldi.

Seçimlerin blocckhain tabanlı ve güvenli bir sistem üzerinden yapılmasını hedefleyen Rusya, bu konuda başarısız olmuş gibi görünüyor. Blockchain temelli sistemde yaşanan açık sonrası, 1.14 milyon Rus seçmene ait kimlik bilgileri ve kayıtlar internete sızdı. Bu hassas bilgiler dark web üzerinden kara borsada satışa sunulmaya başlandı.

Tam 30 bin satırlık olduğu belirtilen bu veri dosyasında, her bir satırın değer 1.5 dolar değerinde. Verileri toplu olarak almak isteyen kişiler için ise bu ücret 1 dolar olarak belirlenmiş.

İlgili veriler arasında çok hassas kişisel verilerin bulunmadığı ancak vatandaşları kredi geçmişlerinden ev adreslerine kadar birçok verinin bulunduğu belirtiliyor. Yerel medya kuruluşları, bu veri sızıntısını da doğrulamış durumda. Rusya’nın bu konuda nasıl bir adım atacağı, blockchain temelli sistemde ısrarcı olup olmayacağı ise şimdiden merak ediliyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.