04.12.2018 14:49

Ericsson Türkiye’de küresel teknoloji araştırma laboratuvarı kurdu

Ericsson, önümüzdeki 5 ila 10 yıl içinde global endüstriyi şekillendirecek teknolojileri üretmek üzere hayata geçirdiği küresel araştırma laboratuvarlarının 11’incisini Türkiye’de kurdu.

Ericsson Araştırma Türkiye Laboratuvarı’nın açılışını TÜBİTAK’la imzaladığı protokol eşliğinde 4 Aralık’ta İstanbul’da gerçekleştirdi. Ericsson Araştırma Türkiye Laboratuvarı, Türk araştırmacılara yeni uluslararası patent ve araştırma yayınlama fırsatı sunarak, küresel ölçekteki araştırma ve standartlara doğrudan katkıda bulunacak.

Ericsson Araştırma Türkiye Laboratuvarı TÜBİTAK’ın ‘TEYDEB 1515 – Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programı’nı kapsamında hayata geçiyor. TÜBİTAK, 2014 yılında kendi alanlarında lider Ar-Ge odaklı şirketlerin, Türkiye’de Ar-Ge laboratuvarı kurmasını veya mevcut yapılarını geliştirmesini desteklemek amacıyla, ‘TEYDEB 1515 – Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programı’nı başlatmıştı. Ericsson Araştırma Türkiye Laboratuvarı, Türkiye bilgi teknolojileri ve iletişim sektöründe bu program kapsamında desteklenen ilk araştırma laboratuvarı olma özelliğine sahip.

‘Ericsson Araştırma’, önümüzdeki 5-10 yıl içinde global endüstriyi yeniden şekillendirecek inovatif sistem konseptleri ve patentlenebilir teknolojileri geliştirerek, standardizasyona öncülük eden küresel bir araştırma organizasyonu. Bugüne kadar 4 kıtada 10 ülkede çalışmalarını sürdüren organizasyon, Türkiye’deki laboratuvar ile bu sayıyı 11’e yükseltti.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.