25.07.2020 09:34

Facebook tazminat cezası ödeyecek

Facebook yüz tanıma teknolojileri nedeniyle ABD'de davalık olmuştu. Sonuçlanan davayla birlikte Facebook tazminat cezası ödemeye mahkum edildi.

Facebook tazminat cezası: 650 milyon dolar
Sosyal medya sektörünün dev ismi Facebook, kullanıcı verilerinin gizliliği ve güvenliği konusunda sık sık gündeme geliyor. Hatta Facebook’un eklediği yeni özellikler bile güvenlik ve gizlilik konusunda şirketi zor durumda bırakabiliyor.

Son olarak Facebook, yüz tanıma teknolojisinin kullanıcılara bilgilendirme yapmaması ve verileri izinsiz bir şekilde toplaması iddialarıyla gündeme gelmişti. Hatta ABD’de Illinois eyaletinde gizlilik ihlali gerekçe gösterilerek Facebook’a dava da açılmıştı.

Facebook’ta arkadaşlarınızla bir fotoğraf paylaştığınızda Facebook etiket öner özelliğiyle fotoğraftaki yüzleri tanıyıp kim olduklarını tespit ediyordu. Ancak bu özellikte yüz tanıma için kullanıcılardan herhangi bir onay alınmaması, Facebook’un bir hayli zor duruma soktu.

Görülen davayla birlikte Facebook, 2011 yılından bu yana fotoğraf yükleyen her kullanıcı için 400 dolar ödeme yapmakla cezalandırıldı. Mahkeme heyeti, şirketi ilk etapta 550 milyon dolarlık cezaya çarptırdı ancak bu ceza daha sonra 100 milyon dolar daha artarak 650 milyon dolara yükseldi.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.