24.06.2021 11:11

Geridönüştürülmüş LEGO'lar yolda

LEGO, iki yıl içinde plastik şişeleri geridönüştürerek ürettiği tuğlalarını raflara koymayı hedefliyor.

Son altı aydır petrol bazlı plastik yerine daha sürdürülebilir bir alternatif arayışında olan LEGO, sonunda aradığını bulmuş gibi görünüyor. Yaklaşık 150 mühendis ve bilim insanıyla aylar süren çalışmalar yürüten Danimarkalı oyuncak üreticisi, LEGO tuğlaları için en kullanışlı sürdürülebilir alternatifin plastik şişeler olduğu kanaatine varmış durumda. Her yıl ürünlerinde yaklaşık 100 bin ton plastik kullanan şirket, LEGO tuğlalarının üretiminde Avrupa ve ABD’de içecekleri işlemek için güvenli olduğu onaylanan plastik şişelerden geri dönüştürülmüş malzemeler kullanmayı planladığını duyurdu. Buna göre 1 litrelik bir plastik şu şişesi yaklaşık 10 adet standart LEGO tuğlasına dönüşecek.

LEGO, geçtiğimiz yıl sürdürülebilir malzemeleri kullanma çabalarını hızlandırmak için üç yılda 400 milyon dolar yatırım yapacağını ve on yıl içerisinde de oyuncak tuğlalarını tamamen sürdürülebilir malzemelerden üretilenlerle değiştireceğini açıklamıştı. Geridönüştürülmüş plastik şişeler ve güçlendirici katkı maddesi karışımları için patent başvurusunda bulunan LEGO’nun yeni tuğlalarını şimdilik hafif gri renkte. Şirket, malzeme rengini ve tuğlaların birbirine tutunuşunu iyileştirme çabalarını sürdürüyor.

Plastik şişeleri geridönüştürerek elde ettiği 2×2 ve 2×4 tuğla prototiplerini 18 ila 24 ay içinde piyasaya sürmeyi planlayan LEGO, kullandığı malzemeyi çeşitli tuğla türleri üzerinde test etmeye devam edecek.

LEGO Çevresel Sorumluluk Başkan Yardımcısı Tim Brooks, “Bu buluş için çok heyecanlıyız. Ürünlerimizin yalnızca ilham verdikleri oyunla değil, aynı zamanda kullandığı malzemelerle de gezegen üzerinde olumlu bir etki yaratmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Barbie üreticisi rakip oyuncak firması Mattel de 2019 yılında plastik oyuncaklarını 2030’dan itibaren geridönüştürülmüş, geri dönüştürülebilir veya biyo-plastiklerden üretmeyi hedeflediğini duyurmuştu.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.