26.11.2019 09:47

Hindinin küçük kirli sırrı

Greenpeace Birleşik Krallık, sofralardan hindi ve patatesin eksik olmadığı Noel arifesinde yayınladığı reklam filminde et tüketiminin hiç de eğlenceli olmayan yönlerini öne çıkarıyor.

Komedyenler Annie McGrath ve Jack Barry’nin patates ve hindi kostümleriyle komedi sahnesinde atıştığı filmde ikilinin birbirlerini hedef alan esprileri, hindinin küçük kirli sırrının dillendirilmesiyle başka bir boyuta taşınıyor. Hindilerin beslenme gereksinimlerinin karşılanmasının küresel ısınma ve yağmur ormanlarındaki yangınlarla ilişkilendirmesi üzerine hindi sahneyi terk ederken, Greenpeace de filmi “Gerçekler acıtır. Yediğimiz etler ormanlarımızı yok ediyor” mesajıyla noktalıyor.

Greenpeace verilerine göre, Avrupa’da ithal edilen soyanın yüzde 90’ı hayvan yemi olarak kullanılıyor ve  Birleşik Krallık’ın soyasının üçte ikisi, soya üretiminin ormansızlaşmanın bir numaralı sorumlusu olduğu Güney Amerika’dan geliyor. Birleşik Krallık tarafından ithal edilen soyanın yarısından fazlası kümes hayvanlarının beslenmesine ayrılırken, Birleşik Krallık’ta her Noel tüketilen 10 milyon hindinin yetiştirilmesi için Glasgow büyüklüğünde bir soya üretim alanına ihtiyaç duyuluyor.

Greenpeace bünyesinde ormanları korumak adına çalışan Chiara Vitali, “Daha az et yemek bizim elimizde. Dünyanın önde gelen bilim insanları, bunun küresel ısınmanın önlenmesi adına hayati önem taşıdığını söylüyor. Tesco, Asda ve Sainsbury’s gibi, tedarik zincirlerinden ormansızlaştırmayı çıkaracağını taahhüt eden süpermarketlerin büyük sorumluluğu bulunuyor” diyor. Vitali’ye göre, mesele bir besin tipinden diğerine geçmekten ziyade bilime kulak vermek ve satılan etlerin büyük bir kısmını bitkisel ürünlerle değiştirmek.

KÜNYE
Reklamveren: Greenpeace Birleşik Krallık
Reklam Ajansı: Nice and Serious

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.