14.03.2024 11:52

Kalyon Holding'de üst düzey görev değişiklikleri

Kalyon Holding'in bünyesinde görev devir teslimleri ile yeni atamalar gerçekleşti.

Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Kalyoncu görevini Murathan Kalyoncu’ya devretti. Mehmet Kalyoncu aynı zamanda Kalyon Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine de getirildi. Kalyoncu’nun İGA’daki ve Kalyon Holding’deki Yönetim Kurulu üyelikleri ise aynı şekilde devam ediyor. 

Kalyon Holding'de üst düzey görev değişiklikleri gerçekleşti. Kalyon Holding'te ilk devir teslim Kalyon İnşaat'ta yaşandı. Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Kalyoncu; İGA İstanbul Havalimanındaki ilave yatırımlara, İstanbul'un nitelikli konut arzına ve depremden büyük hasar gören şehirlerin yeniden ihyasına yoğunlaşması sebebiyle görevini Murathan Kalyoncu'ya devretti. Mehmet Kalyoncu aynı zamanda Kalyon Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine de getirildi. Kalyoncu'nun İGA'daki ve Kalyon Holding'deki Yönetim Kurulu üyelikleri aynı şekilde devam ediyor.

Bir başka atama da Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nda yaşandı. Cemal Kalyoncu görevini Haluk Kalyoncu'ya devretti. Haluk Kalyoncu, Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkanlığı'nın yanı sıra Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevlerini sürdürmeye devam ediyor. 

Söz konusu devir teslimlerin yanı sıra iki ismin ataması daha yapıldı. Bu çerçevede; Kaan Zaimoğlu Finans Grup Başkanı (CFO) olarak, Gökhan Yıldız ise Kalyon Kentsel'e İcra Kurulu Üyesi olarak atandı.

Değişen dünya düzeni, küresel rekabetin dinamikleri ve kurumsallaşmanın gerekliliği doğrultusunda; başta Kalyon PV ve Kalyon Enerji olmak üzere Holding'in tüm iştiraklerinde her geçen yıl daha da yüksek bir performans sergilediklerini ve insan kaynağını da bu amaç doğrultusunda güçlendirdiklerini dile getiren Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bildiğiniz üzere 80'inci yılımızı kutlayacağımız 2024 yılına büyük umutlarla, birlikte çok daha büyük başarılara imza atacağımız bir yıl olması temennisiyle ve iddialı hedefler koyarak girdik. Bu amaca ulaşma noktasında en önemli dayanağımız, her zaman olduğu gibi değerli çalışanlarımız ve yönetim kadromuzdan oluşan büyük Kalyon Holding ailesidir. Bir asırlık Cumhuriyetimizin 79 yılına şahitlik eden ve "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" inancıyla her zaman daha iyisini yapmak için gayret sarf eden Holdingimiz, başarısını değişen dünya düzenine, rekabete ve kurumsallaşmanın gerekliliğine ayak uydurabilmesine borçludur. Rahmetli babamdan ağabeylerimle devir aldığım 'baret'i elden ele yeni nesillere emanet ederek, bu günlere gelmiş köklü bir ailenin bir ferdi olarak gururluyum.

Holdingimizdeki bu bayrak değişimi ve atamaların büyüme stratejilerimize büyük bir katkı sunacağına can-ı gönülden inanıyorum. Kalyon Holding'in gelecek hedeflerine doğru yürürken, gücümüze güç katacağına inandığım tüm yöneticilerimizin yeni görevlerinin kendileri ve şirketimiz adına hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek; kendilerine başarılar diliyorum. 80 yıla dayanan kurumsal tarihçemiz boyunca olduğu gibi; büyüyen ve güçlenen insan kıymetimizle, değerlerimize bağlı kalarak, misyonumuzu ve vizyonumuzu sürdürmeye devam edeceğiz."

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.