19.03.2024 11:30

Karel'de bayrak değişimi

Teknoloji ve sanayi şirketi Karel'de üst düzey bir atama gerçekleşti.

Buna göre, şirketin üç kurucu ortağından biri olan ve Doğan Holding ortaklığının başladığı günden itibaren geçiş sürecinde genel müdürlük görevini üstlenen Yaman Tunaoğlu, şirketin kurumsal dönüşümünü tamamlama hedefiyle genel müdürlük bayrağını Bora Tuncer’e devretti. Tunaoğlu, yönetim kurulu murahhas üyesi olarak şirkete katkı vermeye devam edecek.

Karel’e katılmadan önce son olarak Schneider Electric Uluslararası Operasyonlardan Sorumlu Dijital Dönüşüm Kıdemli Başkan Yardımcılığı görevinde Hindistan’dan Güney Amerika’ya geniş bir coğrafyanın sorumluluğunu üstlenen Bora Tuncer, yeni görevini, “Karel’e uluslararası deneyimimi aktararak ekibimizle birlikte önemli projelere imza atmak ve devraldığım bayrağı daha da ileriye götürmek üzere büyük heyecan duyuyorum” sözleriyle değerlendirdi.

Görevi Tuncer’e devreden Yaman Tunaoğlu ise, “Karel’in kuruluşundan bugüne sektörde lider konuma gelme sürecinde rol aldığım için gururluyum. Bora Tuncer gibi deneyimli ve vizyon sahibi bir liderin Karel’i daha da ileriye götürerek, global büyümesine katkı sağlayacak büyük başarılara taşıyacağına güvenim tam” dedi.

Karel’in yeni genel müdürü Bora Tuncer, Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’nün ardından 2015 yılında Sabancı Üniversitesi’nde Executive MBA programını tamamladı. 1994 – 2003 yılları arasında Deloitte Türkiye bünyesinde farklı sorumluluklar üstlenmesinin ardından Schneider Electric’e katıldı. Schneider Electric Türkiye Genel Müdürlüğü, Türkiye, Orta Asya, Pakistan ve Kazakistan Bölge Başkanlığı gibi görevlerin ardından en son Schneider Electric Uluslararası Operasyonlardan Sorumlu Dijital Dönüşüm Kıdemli Başkan Yardımcılığı görevinde Pasifik, Hindistan, Orta Doğu, Afrika ve Güney Amerika’da yaklaşık 95 ülkeyi kapsayan bölgenin transformasyonundan sorumlu olarak çalıştı. Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi (SMI), E-Mobilite Derneği ve İMSAD-Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği bünyesinde yönetim kurulu üyesi olan Tuncer aynı zamanda TÜSİAD üyesi. Tuncer, Yeditepe Üniversitesi’nde İşletme alanında doktora çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.