24.01.2020 11:50

Lise öğrencilerinin başarısı Uzak Doğu'ya örnek oldu!

Bahçeşehir Üniversitesi’nin (BAU) bilimsel altyapısıyla Bahçeşehir Koleji tarafından üretilen teknolojik ürünler, İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen dünyanın en büyük eğitim teknolojileri fuarı BETT Show’da tanıtıldı.

Bu yıl 146 ülkeden 800’ü aşkın şirketin katıldığı ve 1985 yılından bu yana düzenlenen eğitim teknolojileri fuarı BETT Show'da, Bahçeşehir Üniversitesi bilim insanları liderliğinde Bahçeşehir Kolejleri teknoloji birimi tarafından üretilen hidrolik kol, geri dönüşüm filamenti, solar panel gibi teknolojik ürünler ile yapay zeka temelli dijital öğrenme platformu Metodbox fuar ziyaretçilerinin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Özellikle Orta Doğu ve Uzak Doğudan ciddi bir ilgi olduğunu belirten Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, “Türkiye'de sadece sınav sistemi var zannediliyor. Uzak Doğu'da belki de bizde olduğundan daha katı sınav sistemi var. Eğitim sistemimizi tanıttığımızda çok beğendiler ve kendi eğitim sistemlerine nasıl entegre edeceklerini sordular. Nitekim Türkiye'de eğitim alanında da güzel şeyler yapılıyor. Şunu unutmamak lazım; eğitim bir sektördür, endüstridir. Bu fuarla da aslında bunu görmüş olduk" diye ekledi.

Eğitimin yapılacak olan yatırımlara dikkat çeken Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz  "Bu fuar eğitim teknolojileri alanında dünyadaki önemli firmaların, şirketlerin, start-up'ların ve eğitim kurumlarının olduğu bir fuar. Türkiye'den katılan tek eğitim kurumuyuz. Üniversite olarak ülkemizi temsil ediyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Biz bu fuarda hem ülkemizin eğitim ve yükseköğretimde geldiği yeri gösteriyoruz hem de geliştirdiğimiz yenilikçi eğitim modellerimizi hizmetlerimizi ve ürünlerimizi tanıtıyoruz" şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.