07.05.2021 12:22

Microsoft, Adobe Flash desteğini sonlandıracak

Adobe Flash ömrünün sonuna geliyor. Microsoft, Temmuz ayında Windows 10 için Adobe Flash desteğini sonlandıracağını duyurdu.

Verge, Windows Blog’da yayınlanan bir güncellemeyle bir değişikliğe atıfta bulundu. “Adobe Flash Player Güncellemesi Destek Sonu” başlıklı rapor, Temmuz ayından itibaren “Adobe Flash Player’ın kaldırılması için güncelleme” konusunu özetliyor. Microsoft, bu yaz Adobe Flash’ı Windows 10’dan tamamen kaldırmaya başlayacak.

Flash’ı işletim sisteminin bir bileşeni olarak kalıcı olarak kaldıran Windows 10 “Adobe Flash Player’ı Kaldırma Güncellemesi” Temmuz ayından itibaren zorunlu hale gelecek. Bu ay piyasaya sürülmesi beklenen Windows 10 21H1 sürümüne güncellemek de yazılımı kaldıracak. Adobe Flash’ı kaldıran güncelleme, Windows 8.1, Windows Server 2012 ve Windows Embedded 8 Standard gibi daha eski işletim sistemleri için de mevcut olacak.

Microsoft, zaman çizelgesini bir blog gönderisine yapılan bir güncellemede duyurdu. Microsoft, birçok kişinin otomatik olarak alacağı ve yükleyeceği bir güncellemeyle Flash desteğini Microsoft Edge tarayıcısından zaten kaldırıyor. Şimdi Windows ile birlikte gelen Flash Player da gidiyor. Güncelleme için bir destek sayfası, başka bir kaynaktan manuel olarak yüklenen bir Adobe Flash Player sürümünü kaldırmayacağını belirtti.

Büyük tarayıcılar 2016’da desteği bıraktı ve Adobe geçen yılın sonunda eski formatı desteklemeyi de sonlandırdı. Desteğin sona ermesiyle, İnternet Arşivi artık internet geçmişinin önemli bir bölümünü korumak amacıyla binlerce eski Flash oyun ve animasyonun yedeğini sunuyo

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.