16.11.2022 12:26

Teknoloji Devi Apple, Metaverse'e adım atıyor

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple bir süredir sanal gerçeklik gözlüğü üzerinde çalışıyordu.

Apple’ın son iş listeleri ve patentleri şirketin metaverse’e adım atmaya hazırlandığını gösteriyor.

Apple’ın uzun bir süredir karma gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştığı artık bir sır değil. Şirkete yakın kaynaklara, iş listeleri ve patentlere göre Apple, karma gerçeklik noktasında sona yaklaşıyor.

Şirketin son iş ilanlarına göre Apple, AR ve VR alhemen tecrübeli olan birkaç mühendisi işe aldı. Apple’ın kariyer sayfasında bu ayın başlarından itibaren artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik ile ilgili 30’un üzerinde iş listelendi. Apple’ın işe aldığı ya da alacağı bu mühendislerin, şirketin Teknoloji Geliştirme Grubu’nda görev yapacağı açıklandı.

Apple’ın kariyer sayfasına göre karma gerçeklik alhemen açılan iş ilanlarıyla ilgili şu ifadeler kullanılıyor:

Bu rolde, diğer geliştiricilerle yakın bir şekilde çalışacak ve 3 Boyutlu karma gerçeklik dünyasında bağlantılı deneyimler sağlamak için araçlar ve çerçeveler oluşturulacak.
Apple’a yakın kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre şirket geliştirmekte olduğu karma gerçeklik gözlüğünde sona yaklaştı. Aktarılan bilgilere göre Apple’ın yeni karma gerçeklik gözlüğü 2023 yılının ilk çeyreğinde seri üretim bandına indirilecek. Apple’ın yeni ürünü hakkında daha detaylı bilgilerin ilerleyen günlerde gelmesi tahmin ediliyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.