28.04.2021 12:57

Türkiye Teknoloji Buluşmaları başladı!

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Engin Aksoy, "Türkiye'nin e-ticaret hacmi, 2020 yılının ilk yarısında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 64 artarak 91 milyar TL'yi geçti

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Engin Aksoy, "Türkiye'nin e-ticaret hacmi, 2020 yılının ilk yarısında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 64 artarak 91 milyar TL'yi geçti. 2020'nin tamamında da 200 milyar TL'ye ulaşıldı. 2021'de bu rakamın 400 milyar TL'nin üzerine çıkması öngörülüyor, ben 2022'de bir iki katına da çıkacağını düşünüyorum." dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) himayesinde Vodafone Bussines ve Akbank ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Türkiye Teknoloji Buluşmaları çevrim içi platformda gerçekleşti.

Etkinliğin açılışında konuşan Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy, Teknoloji Buluşmaları ile 3 yılda 25 binden fazla KOBİ'ye ulaştıklarını, bu işletmelere dijitalleşme yolculuklarında rehberlik edip, geleceğin kodları hakkında bilgi verdiklerini söyledi.

Salgınla birlikte her sektör ve ölçekten işletmenin dijitalleşmesinin şart olduğunun görüldüğüne dikkati çeken Aksoy, şunları kaydetti:

"Yapılan araştırmalara göre işletmeler, yeni normale hızla uyum sağlayabilmek için dijital yatırımlarını 6 yıl öne çekti. IDC tarafından yapılan bir araştırmaya göre, dünya çapındaki dijital dönüşüm yatırımları önümüzdeki 4 yılda 7,4 trilyon dolara ulaşacak. Yaşadığımız süreçte e-ticaret ve dijital pazarlamanın önemi daha da arttı. Avrupa, Asya ve ABD'de sokağa çıkma yasakları ile beraber, başta tüketim malları olmak üzere ticaret, e-ticarete kaydı. Türkiye'de aynı süreci Mart 2020 ortalarından itibaren yaşamaya başladı.

Türkiye'nin e-ticaret hacmi, 2020 yılının ilk yarısında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 64 artarak 91 milyar TL'yi geçti. 2020'nin tamamında da 200 milyar TL'ye ulaşıldı. 2021'de bu rakamın 400 milyar TL'nin üzerine çıkması öngörülüyor, ben 2022'de bir iki katına da çıkacağını düşünüyorum. TÜİK'in araştırmaları 2020 yılında e-ticaret kullanan kişi sayısının toplam nüfusa oranının yüzde 36,5'e geldiğini gösteriyor, yani Türkiye'deki 3 kişiden biri e-ticareti kullanıyor. Bu büyüme ve ivmenin devam edeceğini düşünüyoruz."

"2025 yılına kadar Türkiye'nin en hızlı büyüyen dijital servisler şirketi olmayı hedefliyoruz"

E-ticaretin, kendilerinin de odaklandığı, bireysel ve kurumsal müşteriler için önemli çözümler sundukları bir alan olduğunun altını çizen Aksoy, 2025 yılına kadar Türkiye'nin en hızlı büyüyen dijital servisler şirketi olmayı hedefinde olduklarını dile getirdi.

 

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.