10.09.2021 11:13

Twitter yeni özelliği Reactions'ı Türkiye'de test ediyor

Tweet'lere emojilerle tepki verme özelliği Reactions ilk olarak Türkiye'de test aşamasında.

Twitter, kullanıcıların tweet’lere emojilerle tepki vermelerini sağlayan yeni özelliği Reactions’ın (Tepkiler) ilk olarak Türkiye’de test edileceğini açıkladı. Twitter’ın yeni özelliği Reactions sınırlı bir süre için Türkiye’de denenecek.

Bir beğeninin her zaman tüm hisleri karşılayamadığının belirtildiği açıklamada, insanların bir tweet hakkında duygularını hızlı ve kolay şekilde paylaşmaları adına yeni bir yol sağlamak için bir dizi emoji eklendiği belirtildi. Emojiler, tweet’lerin ve gerçek zamanlı olarak Beğen düğmesinin yanında gösterilecek ve konuşma ilerledikçe de diğerlerinin konuşmayı daha iyi anlamalarına yardımcı olacak.

Reactions özelliği, Beğen butonuna uzun süre basılmasıyla görüntülenebilecek. Kullanıcılar, bir tweet hakkında ne hissettiklerini göstermek için bir emoji seçebilecek ya da her zaman olduğu gibi, yalnızca Beğen butonuna dokunarak tweet’leri beğenmeye devam edebilecek. Yeni özellik yalnızca Türkiye’de, iOS için Twitter, Android ve Twitter.com’da sınırlı bir süre için kullanılabilecek.

Twitter Reactions’ta yer alan beş emojinin belirlenmesi adına Twitter, tweet’lerde en sık kullanılan kelime ve emojileri araştırdı, insanların tweet’leri okurken neler hissettiklerine ve hangi emojilerin dünya çapında yankı bulduğuna dair anketler gerçekleştirdi. Araştırmalar neticesinde Twitter’da en çok kullanılan emojinin “gözyaşlarına boğularak gülme” emojisi olduğu anlaşıldı. Ayrıca tweet okudukları sırada insanların hissettikleri en önemli duyguların “eğlenmiş” ve “meraklı” olduğu belirlendi. Hayal kırıklıkları ve öfke yaygın duygular arasında yer alsa da Twitter Reactions kapsamına alınmadı. Zira görüşülen kişiler, bazı düşüncelerine olumsuz tepkiler almaktan endişe duyduklarını ve insanlar tweet’leri hakkında böyle hissederse, daha fazla bağlama izin veren diğer etkileşim yöntemlerini tercih edeceklerini belirtti.

Twitter, emoji tepkilerini topluluk geribildirimlerine ve devam eden öğrenmelere dayalı olarak test etmeye devam edecek. Özellik, ilerleyen günlerde herkesin kullanımına sunulacak ve Türkiye’deki test süreci temel alınarak, özelliğin diğer bölgelere genişletilmesi değerlendirilecek.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.