04.03.2021 12:28

Üç tekerlekli güneş arabası geliştirildi!

Aptera Motors, üç tekerlekli yüksek verimli güneş arabası geliştirdi.

Amerikan otomobil şirketi Aptera Motors, güneşli bir günde yaklaşık 64 kilometre yol alabilen üç tekerlekli yüksek verimli bir güneş arabası geliştirdi.

Amerikan yüksek verimli otomobil start-up şirketi Aptera Motors, 34 metrekare güneş paneliyle kaplı olan üç tekerlekli bir güneş arabası geliştirdi. Aptera adı verilen araç, güneşli bir günde yaklaşık 64 kilometre yol alabiliyor ve saatte 177 kilometre hıza ulaşabiliyor. 

ARAÇ BU YIL SATIŞA SUNULACAK

Şirket, ilk güneş arabası Aptera’nın seri üretimine başladı. Benzinli bir kamyonetten on üç kat ve ortalama bir elektrikli araçtan dört kat daha verimli olduğu söylenen aracın dağıtımının başlaması için güvenlik testlerinden geçmesi bekleniyor. Bu yılın sonunda piyasaya sürülmesi beklenen olan aracın maliyeti 25 bin 900 dolar.

“DÜNYANIN BÖYLE BİR ARACA İHTİYACI VAR”

Aracın yaratıcıları Chris Anthony ve Steve Fambro, dünyanın böyle bir araca ihtiyacı olduğunu belirterek, “Süper verimli, güvenli, sürmesi eğlenceli araçların, gelecek nesillerin iyiliği için Dünya'nın doğal kaynaklarını yönetmenin merkezinde yer aldığına inanıyoruz” diyorlar.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.