25.12.2018 09:43

Ve ABD Facebook’a dava açtı

Kullanıcıların mahrem verilerini üçüncü parti şirketlere sattığı için sürekli tepki alan Facebook’un neden olduğu Cambridge Analytica skandalı hakkında sonunda ABD sonunda adımını atıyor.

Psikolojik deney skandalı
Kullanıcıların siyasi seçimlerdeki davranışlarını tahmin etmek için Facebook kullanıcıları üzerinde psikolojik deneyler yaptığı, her şeyden habersiz kullanıcılara psikolojilerini etkileyecek haber ve paylaşımlar çıkardığı ortaya çıkan ve bu deneyleri mümkün kılacak kişisel verileri yine Facebook’tan satın aldığı anlaşılan Cambridge Analytica şirketinin kapanması bile Facebook’u kurtaramadı.

Deneyse izinleri olmadan kullanılan İngiliz vatandaşları nedeniyle Facebook’un peşine düşen İngiliz hükumeti, Zuckerberg’ü ifade çağırmaya bile çağırmış, anca cevap alamayınca, Facebook’la iş yapan ve Zuckerberg ile yazışan önemli bir şirketin yöneticisini havalimanında tutuklayıp dijital cihazlarına el koyarak, yazışmaları inceleme altına almıştı.

Şimdi ise ABD’de Washington Savcısı, kullanıcıların mahremiyetine saygı göstermeyerek ABD yasalarını çiğnediği için Facebook’a dava açtığını duyurdu. Davanın duruşmaları sırasında, söz konusu skandal hakkında daha fazla bilginin medyaya sızması bekleniyor.

Bakalım Zuckerberg bu sefer nasıl kurtulacak?

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.