17.09.2021 11:25

Vodafone'un Türkiye ekonomisine katkısı 334 milyar liraya ulaştı

Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy, “Toplam yatırımımızın reel değeri ise 63 milyar TL olarak gerçekleşti, ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz." dedi.

Türkiye'de 15. yılını kutlayan Vodafone'un bugüne dek yaptığı çalışmalar, gelecek hedefleri ve 15. yıl dönümü vesilesiyle hazırladıkları "Ekonomik Etki Analizi" çıktıları hakkında bilgi veren Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, Türkiye'nin en büyük uluslararası doğrudan yatırımlarından biri olarak ekonomiye katkılarını artırarak sürdüreceklerini söyledi.

Türkiye'de 2006’da faaliyete başladıklarını ve bugün 24 milyona ulaşan mobil müşteri sayısıyla Türkiye'nin ikinci büyük mobil iletişim şirketi olduklarını belirten Aksoy, şunları kaydetti:
"Vodafone markasını Türk tüketicisinin hayatında olumlu fark yaratan ve değer katan bir güven markası olarak inşa etme vizyonuyla, müşteri memnuniyetini tüm faaliyetlerimizin merkezine alarak, kalite ve inovasyon odaklı hizmet anlayışıyla çalıştık. Vodafone, 3 bini aşkın çalışanı ve 55 bini aşkın kişinin oluşturduğu ekosistemi ile ülke ekonomisine katkısını artırarak sürdürüyor. 15. yıl dönümümüz vesilesiyle hem kendi ekosistemimiz üzerindeki dönüştürücü etkileri, hem de ülke ekonomisine sunduğumuz katkıları değerlendirmek amacıyla, Politika Analiz Laboratuvarı iş birliğiyle bir Ekonomik Etki Analizi hazırladık. Bu çerçevede Vodafone Türkiye'nin, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'dan sürdürülebilirliğe, pek çok alanda sağladığı katkı incelendi. Vodafone'un son 15 yılda Türkiye ekonomisine sağladığı doğrudan, dolaylı ve tetiklenen Gayri Safi Yurtiçi Hasıla katkısının reel değeri 334 milyar TL'ye ulaşırken, toplam yatırımının reel değeri ise 63 milyar TL olarak gerçekleşti." şeklinde konuştu.

Vodafone'un son 15 yılda ekonomiye doğrudan 152 milyar TL'lik etkisi olduğunu kaydeden Aksoy, 2020-2021 mali yılında ise doğrudan etkilerinin 10,6 milyar TL olduğunu bildirdi. Tedarikçiler, çağrı merkezleri ve bayiler üzerinden ortaya çıkan dolaylı etkinin 8,6 milyar TL düzeyinde olduğunu aktaran Aksoy, ayrıca, yurt içinde yeniden harcama yapılarak ortaya çıkan tetiklenen ekonomik değerin ise 8,8 milyar TL düzeyinde olduğunu söyledi.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.