23.06.2017 10:10

Yapay zeka dünya savaşı mı çıkaracak?

Çin’in en önemli iş adamlarından, Alibaba’nın kurucusu Jack Ma, Üçüncü Dünya Savaşı’nın yapay zeka nedeniyle çıkacağını iddia etti.

Birinci Dünya Savaşı’nın teknolojik devrimle geldiğini, İkinci Dünya Savaşı’nın da yine teknoloji devriminin ardından gelen sosyal depremler nedeniyle çıktığını anlatan Jack Ma, şimdi yapay zeka nedeniyle yeni bir teknoloji devriminin yaşandığını ve bunun neden olacağı sosyal değişimlerin, bir dünya savaşını tetikleyeceğini iddia etti.

Robotlara karşı insanlar

Bu kez savaşta yapay zekanın ve robotların kullanılacağını ancak robotların kalple değil beyinle hareket ettiği için insanları yenmesinin mümkün olmayacağını iddia eden Jack Ma, önümüzdeki otuz yıl içinde insanların yapay zeka ve robotlara karşı korkusunun geçeceğini, insanlığın bu çatışmadan sağ çıkacağını vurguladı.

Yapay zekanın insanların yapamadığı şeyleri yapmaya odaklı olduğunu ancak insan olmayı, yani ruh ve kalple düşünebilmeyi becermesinin imkansız olduğunu dile getiren Jack Ma, bu eksikliği nedeniyle robotların savaş kazanmasının imkansız olduğunu, korkuların yersiz olduğunu dile getirdiği açıklamaları medyada uzun süre tartışılacak gibi görünüyor. Dünyadaki önemli çatışmalar nedeniyle Üçüncü Dünya Savaşı korkusunun giderek arttığı bir dönemde, dünyanın en önemli iş adamlarından birinin bu açıklamayı yapması da son derece dikkat çekici bulunuyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.